Підводний дрон та гідрографічний апарат: як сьогодні розміновують водойми Миколаївщини

Підводний дрон та гідрографічний апарат: як сьогодні розміновують водойми Миколаївщини

Фото: ГУ ДСНС України у Миколаївській області

Миколаївські сапери-водолази під час розмінування водойм використовують сучасні роботизовані комплекси – підводний дрон «Fifish» та автономний гідрографічний апарат «Sonobot». Про це редакції «Першого Криворізького» розповів Володимир Козирєв, заступник начальника групи начальник відділення підводного розмінування групи спеціального призначення ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

«Зараз ми виїхали саме на звернення громадян в одному з районів Миколаївської області. За допомогою підводного та надводного дронів ми знайшли вибухонебезпечний предмет, який відразу на місці підірвали наші водолази», — говорить Володимир Козирєв.


Також Володимир пояснив, що завдяки автономному гідрографічного апарату «Sonobot» пошук вибухонебезпечних предметів проходить значно швидше та простіше. А підводний дрон «Fifish» своєю чергою дає чітку картинку під час обстеження води, що дає можливість оператору дрона з берега стежити за процесом обстеження та одразу ідентифікувати боєприпаси, за допомогою спеціального маніпулятора підіймати на поверхню невеликі вибухонебезпечні предмети.

Пожежі в екосистемах: рятувальники Миколаївщини назвали причини

Матеріали для статті підготували Світлана Коваль та Михайло Коваль.


Редактор: Альона Музика

Посилання скопійовано в буфер обміну