У Кривому Розі відкрилась виставка сучасного мистецтва “Спротив”

У Кривому Розі відкрилась виставка сучасного мистецтва “Спротив”

Фото: Перший Криворізький

Криворізький Центр сучасної культури та Державний університет економіки і технологій представили новий виставковий проект під назвою "Спротив".

У рамках цього проєкту представлені твори митців із різних регіонів України. Основна ідея виставки полягає в висвітленні змін у художніх практиках, які відбулися під час періоду війни. Експозиція містить малюнки, саунд-арт, фотографії, відео та арт-буки.

Про це повідомляє журналістка “Першого Криворізького”.

До уваги відвідувачів - 9 творів 10 митців з різних куточків України, загалом в університетському укритті 6 локацій.

Автори творів: Петро Армяновський, Ольга Бабак, Олена Афанасьєва та Макс Афанасьєв, Ольга Коваль, Максим Буба, Марина Довганич, Яна Крикун, Вікторія Розенцвейг, Марина Чайка.

"Проєкт досліджує практики спротиву, як їх бачать українські митці. Хтось вбачає спротив через процес пам'ятування, хтось вбачає це в процесі взаємодії з іншими художниками", — сказав куратор виставки Юрій Кручак.
Осмислення нашого сьогодення і майбутнього – основна думка, яка поєднує всі твори, представлені в укритті.

"Загалом університет завжди є центром притягання мистецьких кіл. Філософія проєкту "Спротив" дозволяє нам осмислити те, що відбувається вже два роки, подивитися на це крізь призму мистецтва, зрозуміти, що ми дійсно сильні. До речі, те, що ми знаходимося в укритті знову підтверджує, що "Спротив" триває, і він, в тому числі, відбувається на культурному фронті", — говорить Валентин Орлов, проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи ДУЕТ.
Виставку можна відвідати до 10 грудня, графік роботи: 14:00 – 19:00. Вхід безкоштовний. Адреса: площа Визволення, 2.



Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"


Посилання скопійовано в буфер обміну