Мистецтво традиції: у Кривому Розі відкрилась виставка

Мистецтво традиції: у Кривому Розі відкрилась виставка

Фото: Перший Криворізький

8 листопада в приміщенні музею-квартири художника Григорія Синиці стартувала щорічна виставка народної творчості "Мистецтво традиції" до Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Про це повідомляє журналістка "Першого Криворізького".

Експозицію представляють 37 творів майстринь Віри Єрифи, Світлани Червякової, Тетяни та Ольги Марченко, Тетяни Яценко та Вікторії Демченко, Наталі Денисенко, Анни Татарової, Оксани Чухно. Частину робіт представлено експонатами з фондів криворізького історико-краєзнавчого музею.

“Народне мистецтво — це те, що говорить про існування України. Україна існувала сторіччями, в нас є віковічні традиції народного мистецтва і це доводить що Україна є, українська мова є, щоб хтось там не говорив з іншої сторони кордону. Україна є зараз, тому що ми зараз всі працюємо І мені приємно що ті твори які в нас тут представлені сучасними майстрами вони зроблені у 2022 та 2023 році”, — сказала завідувачка музея-квартири Анастасія Ярошевич.

Експозиція включає різноманітні види мистецтва, такі як вишивка, ткацтво, іконопис, витинанка, писанкарство, бісероплетіння, різні види розпису та інші. Всі ці твори вражають своєю унікальністю і високим рівнем майстерності, відображаючи багатство та різноманіття української народної культури.



Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну