Чи стежать криворіжці за тим, на що виділяють гроші з міського бюджету: опитування

Чи стежать криворіжці за тим, на що виділяють гроші з міського бюджету: опитування

Фото: Перший Криворізький

З кожним днем у Кривому Розі містяни та містянки все частіше обговорюють питання, що сьогодні «на часі», а що може почекати до закінчення повномасштабної війни. Попри воєнний стан, у місті продовжують ремонтувати будівлі райвиконкомів, дороги, пам'ятні знаки, а також закуплять біотуалети.

Редакція онлайн медіа «Першого Криворізького» запитала у містян, чи слідкують вони за тим, на що витрачають кошти з міськбюджету.

Більшість криворіжців говорять, що не слідкують спеціально за цим, але якщо трапляється у новинах, то звісно звертають увагу, й іноді тривожаться з цього питання.

«Якщо в мене в стрічці випадає, то я звичайно читаю, і з цього приводу дуже тривожусь. Так, читаю в новинах і мені дуже не подобається, те що я читаю. Як і всі свідомі українці, я вважаю, що все потрібно виділяти на армію, на наших хлопців, а не на бруківку, по краску, забори таке інше», — говорить криворожанка.

Також частина містян вважає, що людям кажуть одну ціну, а по факту вона відрізняється від вказаної, наприклад, на сайті держзакупівель.

«Чесно не слідкую, але я бачу, що постійно щось будується, робиться. Але як воно буває, кажуть одну ціну, а на справді вона менше. Це відмивання грошей просто на просто, та і все», — говорить місцевий.

Нагадаємо, 28 жовтня, біля криворізької міськради відбувся мітинг, на якому містяни вимагали витрачати гроші з міського бюджету на потреби армії.

А ось, капремонт, який нині роблять за адресою проспект Гагаріна, 14, 18, 21, 22, 24, 25 міг би зачекати на думку мешканців міста.

«Я вважаю..зараз у нас з 96 до 97 кварталу утеплюють будинки, я вважаю, що це не правильно.
Наразі, в цей час треба думати, що в нас війна йде. Це не на часі, це дуже добра робота, але у мирний час»
, — поділилася містянка.

Але є й містяни, які вважають, що навіть під час війни Кривий Ріг має розвиватися, і бути з нормальними, комфортними умовами для покоління, що підростає.

«Це має бути в балансі. Звісно треба купувати й дрони, і просто амуніцію і те, що може зберегти життя нашим воїнам. Але і не правильно запускати місто, нічого не робити й тільки все віддавати на Збройні Сили України. Бо люди все ж таки живуть, треба пристосовуватися до життя під час війни. І діти які підростають повинні жити в гарних умовах, тому що саме за це гинуть наші хлопці», — говорить криворіжець.



Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

А чи стежите Ви на що витрачаються кошти з міського бюджету?

65.71% (23 голосів) Так
25.71% (9 голосів) Ні
8.57% (3 голосів) Не цікаво

35 відповідей

Посилання скопійовано в буфер обміну