«Віддзеркалення»: у Кривому Розі відкрили виставку художника Богдана Шиптенка

«Віддзеркалення»: у Кривому Розі відкрили виставку художника Богдана Шиптенка

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 1 листопада, у Кривому Розі у «Бібліотеці на Поштовій» відкрили персональну виставку «Віддзеркалення» відомого криворізького художника Богдана Шиптенка.

Про це повідомляє журналістка «Першого Криворізького» з місця події.

Богдан – випускник Криворізького педагогічного університету, факультету образотворчого мистецтва.

Своїм мистецтвом митець показує речі, які назавжди в нашій свідомості і які ми вже навряд можемо змінити, але які впливають на наше життя безпосереднім чином.


У портфоліо Богдана Шиптенка акварельні пейзажі, скетчі, чорно-біла цифрова графіка. Він експонує свої роботи на персональних виставках, бере участь в тематичних виставках на різних майданчиках нашого міста: виставкова зала, історико-краєзнавчий музей тощо.

Його ім’я вже давно відомо за межами Кривого Рогу. Сьогодні його роботи зберігаються в приватних колекціях не тільки в Україні, а й в США, Великобританії, Нідерландах, Об’єднаних Арабських Еміратах.

Графіка Богдана Шиптенка прикрашає Бібліотеку на Поштовій.


«У всіх робіт на виставці різні дати, переважно тут самі останні, 2022-2023 років. Але є й картини з періоду 2017-2019 років. «Віддзеркалення» – це моє уявлення про навколишнє середовище в певні періоди. Тому що до повномасштабного вторгнення це роботи про якісь подорожі, всі з чемоданами та кудись їдуть. Після 2022 року – в мене поменшало картин, тому що було складно налаштувати себе малювати. Також змінились теми, техніка – експериментував з текстурними пастами, акрилом, маркерами, пакетами з магазинів тощо. Це відображення моєї душі до війни та під час неї», - поділився митець.

На виставці представлені картини «Незламна Україна», «Розмови про війну», «Збройні Сили України», «Рятівники ДСНС», «Азовсталь», «Велика вода» на багато інших.



Картина «Азовсталь»
створена в той момент, коли відбувалися події в Маріуполі на Азовсталі.

«В той час соцмережами ширилася акція – «Врятуй Маріуполь». Кожен щось виставляв, що мало відношення до цієї теми, щоб підтримати місто», - розповів художник.

«Рятівники ДСНС» — ця картина прийшла до мене з подій, що я бачив в соцмережах. Гортаючи стрічку, завжди бачу як десь розбирають завали. Потоки на картині – не сльози українців, які те все відчули. ДСНСники – це герої, які ризикують своїм життям, рятуючи інших», поділився Богдан.


Відвідати виставку шанувальники мистецтва можуть з 1 по 16 листопада з 9:00 до 17:00 (вихідний неділя) за адресою проспект Поштовий, 40.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"


Посилання скопійовано в буфер обміну