Відбулась вечірка відкриття виставки «Кривий Ріг мистецький»

Відбулась вечірка відкриття виставки «Кривий Ріг мистецький»

Фото: Перший Криворізький

30 вересня відбулась вечірка, присвячена відкриттю виставки “Кривий Ріг мистецький”.

Про це повідомляє журналістка “Першого Криворізького”.

На виставці представлені роботи Іванни Єфремової, Жені Лаптій, Марини Довганич, Юрія Кручака, Данила Ковача, Сергія Дєдушева, Олени Джуріної, Олексія Проценко, Олега Путрашика, Романа Михайлова, APL 315, Марини Чайки, Ех Насті, Єгора Гриба, Терра Нейдорф, Ренато Ортіса, Богдана Шиптенка, Keser One, Микити Токарчука, Ксенії Ромащенко, Ксенії Костянець, Вікторії Розенцвейг, Андрія Сафонова.

“На виставці представляю колажі, натхненні і присвячені місту. Проєкт ресайклінговий, адже я перетворюю макулатуру і непотрібні журнали в щось геть інакше. В колажах багато дорогоцінного каміння — одна з відсилок до промислового міста, Кривого Рогу зокрема. Досвід в колективній виставці мала вперше. Хочу іще. Цікаво дивитися, як інших митців і мисткинь надихає, спонукає тема міста. Виставка — це чудова можливість подивитися з інших ракурсів на знайому тему. Для себе відкрила багатьох художників і художниць”, — говорить криворізька поетка та авторка колажу “Місто” Ксенія Костянець.
Також на вечірці можна було послухати спеціальний DJ set від Lenoczka. Для відкриття виставки вона підготувала сет української електронної музики — це її довготривалий проєкт з дослідження електронної сцени нашої країни і промоції талановитих продюсерок та продюсерів.

“Я завжди з великим задоволенням спостерігаю, як відкриваються серця людей під звучання української електроніки, в якій композиторки та композитори часто додають записи народних інструментів, поезію і навіть всім відомі меми”, — говорить Lenoczka.

Також дівчина взяла участь у виставці і як відеохудожниця з роботою “corrupted file”.


“Ця робота відображає те, як я сприймаю місто під час війни, — тихі вулиці коханого Довгинцева і гуркіт трамваїв в моїй свідомості сплітаються з постійним шумом від повітряних тривог та цифровим “шумом” соціальних мереж. Я використала техніку датамошингу — “ламання” відеофайлів для того, щоб передати дивне відчуття, коли половину дня знаходишся у реальності, а половину - в “реальності” новин зі смартфону, — каже Олена, — Така виставка, натхненна темою Кривого Рогу, — це справжня подія для культурної спільноти міста, внесок у дослідження локальної ідентичності та ще один крок до зняття стигми міста, як виключно індустріального та сірого. Кураторка відібрала дійсно цікаві роботи, виконані в різних техніках і настроях, і мені було радісно бачити на відкритті, наскільки великим є попит на актуальне мистецтво серед людей різного віку та занять”.

Кураторка проєкту Катерина Левченко при відборі робіт спиралась на резюме, портфоліо та зацікавленості в учасників та учасниць у дослідженні Кривого Рогу.

“Результати відкритого конкурсу перевершили мої очікування. У конкурсі на участь у виставці взяло участь багато професійних митців з Кривого Рогу, в тому числі молодих. Цей проєкт дозволив мені, як кураторці, відкрити для себе сучасних українських художників Криворіжжя”, — каже Катерина.
Виставка триватиме до 26 жовтня за адресою: вулиця Петра Калнишевського, 1А, простір Дія. Бізнес. Графік роботи виставки співпадає з графіком роботи Дії.



Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"


Посилання скопійовано в буфер обміну