Сергій Жадан презентував у Кривому Розі нову збірку “Скрипниківка”

Сергій Жадан презентував у Кривому Розі нову збірку “Скрипниківка”

Фото: Перший Криворізький

24 вересня у Кривому Розі в палаці культури “Металург” український письменник, музикант і волонтер Сергій Жадан презентував свою нову поетичну збірку під назвою "Скрипниківка". Під час заходу також збирали кошти на підтримку Збройних Сил України.

Про це повідомляє журналістка “Першого Криворізького”.

Перед початком читань гості придбали книжки Сергія Жадана, включаючи його нову збірку "Скрипниківка".

“На жаль, у Кривому Розі нечасто відбуваються події такого масштабу, нечасто це місто відвідують культурні діячі такого масштабу, як Сергій Вікторович. Я тут вже втретє за час повномасштабної війни”, — говорить відвідувач заходу Ілля.

Данило, студент Державного педагогічного університету за спеціальністю українська філологія говорить: “Сьогодні надзвичайна подія, сьогодні виступає легенда, творча і талановита людина. Я очікую драйвових відчуттів, зустрічі з грандіозною людиною і просто радості”.

Присутні на заході також взяли участь у благодійному аукціоні, де були виставлені на торги різні предмети, включаючи збірку "Скрипниківка" і речі від Сергія Жадана та інших артистів. За результатами аукціону було зібрано близько 20 тисяч гривень, які будуть використані на допомогу Збройним силам України.

«Ця збірка почала писатися навесні 2021 року. Це мала бути просто книжка, я її вже собі уявляв, бачив. Потім сталося 24 лютого і книжка обірвалася і процес писання обірвався теж. В червні-липні я почав знову писати вірші і думав, що з цього не вийде один рукопис. Занадто різні рівні емоційного сприйняття і рефлексії закладено у цих текстах. Але у якийсь момент я зрозумів, що це наскрізна книжка і цей перелом у ній закладений теж багато чого пояснює. Я її зробив як щоденник, додавши дати написання під кожним віршем», – розповів про свою роботу Сергій Жадан.

"Це вже був третій захід, який ми, молодіжне неформальне об'єднання "Генератор", проводимо у Кривому Розі із Сергієм Жаданом. Цього разу ми були співорганізаторами, оскільки нас попросили допомогти провести подію у нашому місті в рамках туру із новою книгою Сергія Жадана "Скрипниківка". Попри дві повітряні тривоги під час події, захід пройшов у повному обсязі та отримав багато задоволених відгуків", — сказала співорганізаторка заходу Даша Гончар.

Захід був організований Sabotage Concert Agency як частина туру Сергія Жадана по Україні.

Повний фоторепортаж з події дивіться за посиланням

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"


Посилання скопійовано в буфер обміну