Творча спільнота Кривого Рогу зібрала 33 000 гривень для перевезення донорської крові на фронт

Творча спільнота Кривого Рогу зібрала 33 000 гривень для перевезення донорської крові на фронт

Фото: Перший Криворізький

33 тисячі гривень зібрала творча спільнота Кривого Рогу для транспортування донорської крові на фронт.

23 вересня творче об’єднання Poroda відзначило третю річницю свого заснування. Захід провели у ЄКЦ «Бейт Грехем» спільно з молодіжним клубом Sababa. Прибуток від цього заходу організатори передали на підтримку перевезення донорської крові для фронту, що реалізується спільно з Міністерством охорони здоров'я за ініціативи ДонорUA.

"Вже три роки Poroda розвиває актуальну культуру у Кривому Розі, і цим заходом команда відзначила річницю своєї роботи. Від початку повномасштабного вторгнення усі кошти, зібрані нами на подіях, ми спрямовуємо на допомогу Силам Оборони України й людям, постраждалим від війни. За цей час ми вже зібрали й задонатили понад 100 000 грн. Цього разу ми передаємо прибуток на доставку донорської крові для фронту, аби допомогти рятувати наших захисників та захисниць, а також підсвітити важливість донорства крові серед містян", - розповіла Ірина Божко, засновниця творчої ініціативи Poroda та контент-менеджерка ДонорUA.

Команда Poroda регулярно проводить творчі заходи різних форматів, спрямовані на поширення андеграундного мистецтва.

У святкуванні третьої річниці взяли участь електронні музиканти Lenoczka, Draftreex, Two2 та Zmyc, акустична команда Shaman Jam, поетки Вікторія Смушок та Ірина Божко, колаж-артисти Ксенія Костянець та Микита Токарчук, дизайнерка Ірина Калінкіна, а також тату-майстриня Діана Чучулашвілі. Гостей також потішили стравами від майстерні крафтових смаколиків "Леся Пече", "Відлуння" та ростерія Fresh Coffee.

Серед гостей заходу розіграли подарунки від ДонорUA.

"Порода розширює уявлення криворіжців про творчість та дозвілля. Святкування дня народження стало радісною подією для всіх поціновувачів андеграундного мистецтва і мистецтва як такого. Було багато незвичайних і нетипових інсталяцій, електронна музика, неймовірно смачна їжа і яскраві гарні люди", — ділиться враженнями учасниця заходу Марія.

У вересні ДонорUA запустили збір коштів на суму 1 мільйон гривень для фінансування 20 перевезень крові на фронт. Кожна така поїздка обходиться близько 50 000 гривень і може врятувати життя 1500 пораненим.

Це означає, що всього 33 гривні від одного донора можуть врятувати одного бійця. Зі збору у розмірі 33 000 гривень, криворіжці зробили свій внесок у врятування 1000 життів.

Повний фоторепортаж дивіться за посиланням.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"


Посилання скопійовано в буфер обміну