Яка якість води у річці Інгулець після підриву Каховської ГЕС

Яка якість води у річці Інгулець після підриву Каховської ГЕС

Фото: Перший Криворізький

Державна екологічна інспекція перевірила стан води в акваторіях річки Інгулець та Дніпро-Бузького лиману. Про це повідомляє інспекція на офіційному сайті.

Нагадаємо, що руйнацію Каховської ГЕС порівнюють з атомною аварією. До водойм потрапило сміття, тому екологи прогнозують хімічне і бактеріологічне забруднення.

Держекоінспекція 9 червня відібрала проби у шести місцях:



За результатами лабораторних досліджень у воді річки Інгулець зафіксували перевищення гранично допустимих концентрацій по азоту амонійного, залізу загальному та завислим речовинам. Підвищено вміст сухого залишку, що пояснюється природним фоном річки. Також фахівці порівняли з попередніми результатами дослідження, і помітили, показники азоту амонійного, залізу загального та завислим речовинам трохи зменшилися.

У Дніпро-Бузькому лимані показники в межах гранично — допустимих концентрацій.

Також відомо, що заходи з моніторингу якості води та повітря на Херсонщині та Миколаївщині проводяться майже щодня.

Міністерство захисту довкілля повідомляє, що у Херсоні працюють дві мобільні лабораторії. Вони здійснюватимуть спостереження за станом довкілля та контроль екологічної ситуації у південному регіоні.

У найближчі кілька місяців мобільні лабораторії спільно з лабораторіями Держводагентства та Держекоінспекції працюватимуть на Херсонщині та Миколаївщині. Попередні результати показали можливе перевищення вмісту нафтопродуктів у воді.

Раніше редакція «Першого Криворізького» повідомляла, що екологи прогнозують у Миколаєві хімічне і бактеріологічне забруднення через підрив ГЕС.


Посилання скопійовано в буфер обміну