Перейменуйте вулиці на честь загиблих героїв: криворіжці нагадали громаді про війну

Перейменуйте вулиці на честь загиблих героїв: криворіжці нагадали громаді про війну

Фото: Перший Криворізький

Данило Комар, брат загиблого воїна з Кривого Рогу Дениса Комара, нагадав містянам і тим, хто називає себе владою, що велика частина суспільства вимагає назвати вулиці на честь загиблих у війні із Росією.

Про це повідомляє журналістка "Першого Криворізького".

Данило прийшов на святкування Дня міста на Артмайдані, що у Центрально-Міському районі Кривого Рогу, щоб привернути увагу містян до проблеми — ігнорування владою петицій та публічних акцій з вимогами назвати топоніми на честь полеглих у війні з російськими окупантами криворіжців.

Коли він гучно вигукнув "Святкування не на часі", Олександр Вілкул, який виступав із вітальною промовою, відповів братові загиблого воїна: "Шо він там ляпнув? Де ти був торік".

Після цього до активістів, серед яких був і Данило, підійшла поліція. Між активістами та поліцією стався діалог. Про що йшла мова між — наразі редакції невідомо.

В руках у активістів були плакати з написами "поки їх катують ви святкуєте" та "перейменуйте вулиці на честь криворіжців".

Журналістка "Першого Криворізького" уточнила у брата, чим він займався торік. Чоловік розповів, що він брав участь у зведенні фортифікаційних споруд міста, коли почалося повномасштабне вторгнення.

Нагадаємо, що Юрій і Олександр Вілкули багато років мали зв'язок із Партією регіонів та іншими політичними силами, які активно не сповідували важливість української самоідентифікації.

Ну минулому тижні у Кривому Розі відбулася друга акція, щодо перейменування об`єктів топонімів на честь загиблих на війні криворіжців.


Посилання скопійовано в буфер обміну