За минулий тиждень у Криворізькому районі згоріло 20 гектарів сухої рослинності

За минулий тиждень у Криворізькому районі згоріло 20 гектарів сухої рослинності

Фото: Перший Криворізький

За минулий тиждень на території Криворізького району зафіксовано 29 пожеж в екосистемах та 6 пожеж через спалювання сміття. Вогнем знищено близько 20 гектарів сухої рослинності.

Про це повідомила речниця ДСНС Криворізького району.

З початку року в екосистемах Криворіжжя сталось 57 пожеж, сміття горіло 48 разів.

У воєнний час спалювання трави можуть прирівняти до диверсії, що передбачає кримінальну відповідальність.

Нагадуємо, що спалювання сухої трави є шкідливим, неекологічним та незаконним. Крім того, у період воєнного стану такі дії можуть розцінюватися як диверсійна робота.

За спалювання сухостою громадянам загрожує від 3 060 до 6 120 гривень штрафу, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 гривень. За ті ж дії, вчинені на території заповідників, паліям загрожує штраф у розмірі від 6 120 до 12 240 гривень.

Нагадуємо, що 3 березня 2022 року внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану.
У статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додано і навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності.

Такі дії розцінюються як злочин, за який передбачено покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну