Криворіжців просять підтримати петицію про перейменування провулка на честь Геннадія Головкова

Криворіжців просять підтримати петицію про перейменування провулка на честь Геннадія Головкова

Фото: Перший Криворізький

На сайті Криворізької міськради з’явилась петиція про перейменування провулку Бутлерова на ім’я Героя, Захисника України Геннадія Головкова.

Провулок, на якому виріс і тривалий час жив Геннадій носе ім’я російського хіміка Бутлерова. В нашій країні йде дерусифікація і повномасштабна війна з Росією, тому, однозначно, назву провулку Бутлерова треба замінити, і доцільно би було замінити назву з російського хіміка на ім’я Воїна, Героя, який мужньо і ціною свого життя захищав Україну. Теперішнє та наступні покоління повинні знати імена своїх Героїв, своїх Захисників, хто поклав своє життя за кожного українця”, — йдеться у тексті петиції.

Геннадій народився та тривалий час мешкав на провулку Бутлерова, багато жителів його пам’ятають, як веселого, завзятого хлопця, який завжди прийде на допомогу та підтримає в тяжку хвилину.

Не маючи досвіду у воєнній справі, не служивши строкову службу за станом здоров’я, в травні 2022 року, він, не вагаючись, записався добровольцем на війну.

Йому запропонували навчання однієї з найнебезпечніших професій у воєнній справі – штурмовика. Попри складності, він пройшов навчання і пішов захищати Україну у складі батальйону спеціального призначення «Дике Поле». Побратими знали захисника під позивним “Фанта”.

Геннадій разом із побратимами звільняв від російських окупантів Харківську область, хлопці дійшли до кордону і деякий час тримали кордон України з Росією.

У бою за місто Байрак Геннадій отримав поранення в ногу та плече, тяжку контузію, але, незважаючи на це, чекав одужання, аби знову піти на захист України.

Після Харківщини боєць тривалий час воював на Луганщині та Донеччині, у самому пеклі війни. 19 лютого 2023 року в запеклому бою, від снаряда російського танка життя Героя трагічно обірвалося на 39 році життя.

У Геннадія Головкова було багато планів на життя після Перемоги. Він мріяв про щасливе подружнє життя з коханою дружиною та донькою, яку любив усім серцем.

Нагадуємо, аби петицію було розглянуто на засіданні міської ради, вона має набрати 1000 голосів.

Раніше ми писали, що міськрада не підтримує петиції про перейменування вулиць на честь загиблих військових

Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну