В Україні зростає споживання електрики через похолодання — Укренерго

В Україні зростає споживання електрики через похолодання — Укренерго

Фото: Перший Криворізький

В Україні поступово зростає споживання електроенергії через морози, більш стрімке зростання очікується 6 лютого із початком робочого тижня.

Про це Національна енергетична компанія "Укренерго" повідомляє у Телеграмі.

За інформацією Укренерго, після ремонту в мережу повернулись два блоки на теплових електростанціях. Водночас один блок виведено в аварійний ремонт. Також протягом майже всієї доби відбувається імпорт електроенергії з інших країн.

Дефіцит електроенергії дещо зменшився завдяки збільшенню виробництва, проте зберігається на суттєвому рівні. Наявний обсяг виробленої електроенергії все ще недостатній для покриття споживання у повному обсязі.

Вироблена електроенергія розподіляється на забезпечення процесів, необхідних для роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості та населення.

Причиною дефіциту електроенергії є пошкодження внаслідок російських ракетних та дронових атак електростанцій (генеруючі потужності) та високовольтної мережі. 13 ракетних та 15 дронових атак завдали значних пошкоджень об’єктам високовольтної мережі та електростанціям.

Читайте також: Сьогодні світло у Кривому Розі вимикатимуть з 16:00

Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну