Храми Києво-Печерської лаври більше не належать УПЦ

Храми Києво-Печерської лаври більше не належать УПЦ

Фото: Олександр Ткаченко

Успенський собор і Трапезну церкву, розташовані на території Національного Заповідника «Києво-Печерська Лавра», офіційно передано державі.

Про це повідомив Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

«Щойно завершила роботу Комісія для приймання-передачі Успенського собору та Трапезної церкви від Української Православної Церкви до держави», – написав він на своїй сторінці в Фейсбук.

Успенський собор і Трапезна церква були передані у почасове безоплатне користування УПЦ з 2016 року згідно договору, термін якого завершився 31.12.2022.

Міністр додав, що, незважаючи на відсутність митрополита Павла, який мав підписати Акт передачі будівель, це не є перешкодою для повернення державного майна. Акти, що підписані з боку Заповідника, направлено іншій стороні на ознайомлення.

«Свято-Успенська Києво-Печерська лавра входить до списку об'єктів світової спадщини ЮНЕСКО. Трапезна церква є пам’яткою архітектури національного значення. Українська святиня має служити всьому українському народові, цього принципу ми і будемо дотримуватись в подальшому»,
– зазначив Олександр Ткаченко.

Якщо ви прочитали цю новину, то пропонуємо пройти невелике опитування, результати якого допоможуть редакції та сайту «Перший Криворізький» стати краще для вас


Посилання скопійовано в буфер обміну