Головні новини тижня: криворізькі депутати ухвалили бюджет на 2023 рік

Головні новини тижня: криворізькі депутати ухвалили бюджет на 2023 рік

Фото: Перший Криворізький

Редакція «Першого Криворізького» зібрала головні новини з 28 листопада по 4 грудня.

Новини Кривого Рогу
Криворізькі чиновники купили відеостіну за 8 950 000 гривень. Переможцем у тендері став єдиний учасник — ТОВ «Транс інжиніринг груп». Тепер компанія має поставити 24 LED-панелі діаметром 55 дюймів та інше обладнання для відеостіни.

Криворізький залізорудний комбінат на період відновлення та стабілізації енергетичної системи України перейшов на неповний робочий тиждень.

У ставку селища Базавлучок Вакулівської сільської територіальної громади Криворізького району знайшли тіло чоловіка 1952 року народження. Рятувальники за допомогою гумового човна дістали його та передали поліції.

Для розчищування доріг та вулиць від снігу в Кривому Розі комунальники підготували 60 спеціальних машин та 19 тисяч тонн посипкового матеріалу.

Криворізька компанія за рік ледь не отримала майже мільярд гривень на утримання та ремонт доріг.

29 листопада в криворізькій «Сонячній галереї» відкрилася виставка плакатів та малюнків «Країна сама себе не зробить». Вона триватиме до 12 грудня.

У селищі Широке Криворізького району молодь створила патріотичну фотозону. Свою роботу вони назвали муралом Гідності.



У Кривому Розі депутати міської ради на пленарному засіданні ухвалили бюджет на 2023 рік. На видатки, пов?язані з воєнним станом, виділили 700 мільйонів гривень.

У резервний фонд міста виділили 255 мільйонів гривень. На комунальний транспорт Кривого Рогу заклали 150 мільйонів гривень, а на запас продуктів — 70.

Майже 44?% всіх бюджетних видатків — це соціально-культурна сфера та соцзахист населення, на це депутати заклали 598,4 мільйона гривень.

Війна Росії проти України
Ввечері 28 листопада російські окупанти атакували Дніпро чотирма ракетами. З людей ніхто не постраждав.


поліція Дніпропетровської області
Міністр оборони України Олексій Резніков написав у Twitter, що з початку повномасштабного вторгнення Росія завдала по приміських будинках та садибах понад 12 300 ударів, по житлових багатоповерхівках — приблизно 1900, військових об’єктах — понад 500, об’єктах транспортної інфраструктури — понад 250, об’єктах енергетичної інфраструктури — приблизно 220 та іншим об’єктам — понад 800.

Російські окупанти щоденно обстрілюють Нікопольщину «Градами» та важкою артилерією.


Микола Лукашук

Нацбанк на знак пошани до героїв, захисників і мешканців Маріуполя випустив пам’ятну медаль «Місто героїв — Маріуполь». На аверсі медалі зображено фасад драматичного театру під прицілом та стилізовані конструкції Азовсталі, на які летять бомби.

«У написанні слова «Маріуполь» літеру «і» заміняє свічка як символ пам’яті за загиблими, а літера «о» імітує карту міста, створену з двох профілів — дитячого та дорослого, як символ примусової депортації», — йдеться в повідомленні Нацбанку.




1 грудня з ворожого полону вдалося повернути 50 українських героїв. Серед них — захисники Маріуполя й Азовсталі та полонені, які були в Оленівці.

Суспільство
Відтепер жителі Дніпропетровської області можуть подати заяву на одруження в додатку «Дія». Поки що послуга працює в тестовому режимі, проте є можливість обрати місце для церемонії та час. Щоб молодята змогли заповнити вдвох анкету, необхідно кожному мати електронний підпис.

Протягом листопада аварійно-відновлювальні бригади ДТЕК Дніпровські електромережі повернули електропостачання в понад 110 тисяч домівок, що були без світла через пошкоджені обстрілами енергооб'єкти.

Нацбанк випустив набір із трьох монет у сувенірному пакуванні «Державні символи України». До нього увійшли монети «Наш герб», «Наш стяг», «Наш гімн». Тираж сувенірного набору — 100 тисяч.



Матеріали «Першого Криворізького»:
Як у Кривому Розі облаштований один із «пунктів незламності»

Не хотіти сексу — нормально: як війна впливає на статеве життя

Ріжемо, фарбуємо, плетемо — майстрині під Кривим Рогом допомагають захисникам

Минулого тижня у Кривому Розі на розгляд до міської ради передали пропозицію про найменування гімназії №122 ім’ям Олександра Голякова. У місті вже є вулиця Олександра Голякова — полковника Національної гвардії України, який має досить скандальну репутацію.

Криворізькі активісти пропонують назвати гімназію на честь її випускника, військовослужбовця Івана Покідька, який загинув 9 березня 2022 року на війні проти російських окупантів.

Посилання скопійовано в буфер обміну