НБУ знову поповнив банки валютною готівкою

НБУ знову поповнив банки валютною готівкою

Фото: Depositphotos

Національний банк України вчергове провів операції з системно важливими банками з обміну готівкової валюти на безготівкову для підкріплення кас банків. До обміну НБУ запропонував 100 мільйонів доларів США та 100 мільйонів євро.

Про це повідомила пресслужба Національного банку України.

З обміну доларів США: участь взяв один із 14 системно важливих банків. Була потрібна вся сума, з обміну євро: участь взяв також один із 14 системно важливих, який обміняв 20 млн євро.

Такі операції проводяться для розв'язання проблеми з тимчасовою нестачею готівкової іноземної валюти в касах окремих банків, яка виникла через ситуативні логістичні труднощі з доставкою валюти з-за кордону.

«Проблема з нестачею готівкової валюти в касах окремих банків поступово вирішується, про що, зокрема, свідчить зменшення кількості банків – учасників таких операцій», — йдеться на сторінці.

Загалом порівняно з початком вересня залишки готівки в касах банків істотно збільшилися й банки починають активніше задовольняти попит громадян у готівковій валюті.

Зазначається, що Нацбанк стежить за ситуацією та має достатньо валюти, щоб підтримувати готівкову валютну ліквідність банківської системи на належному рівні для задоволення потреб українців. Крім того, банкам надано рекомендації збільшити обсяги завезення готівкової валюти.

Щоб дізнаватись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну