Тут і зараз: в Україні запрацював перший екобот

Тут і зараз: в Україні запрацював перший екобот

Фото: Первый Криворожский

В Україні запрацював перший екологічний бот, який дозволяє в режимі реального часу отримувати необхідні екодані.

Про це повідомляє прес-центр Міністерства екології та природних ресурсів України.

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак та група активістів «Save Dnipro» презентували перший в Україні екологічний бот SaveEcoBot, який агрегує ряд екологічних даних, зокрема, екологічні дані із будь-якої області України про конкретне підприємство.

Читайте також: Smart City: чиновники розробили новий мобільний додаток, вивчивши закордонний досвід

Програма дозволяє в режимі реального часу отримувати інформацію про оновлення записів у Єдиному реєстрі ОВД, куди надходять дані від суб’єктів господарювання про наміри здійснювати планову діяльність (будівництво, реконструкція тощо).

«Екологічний бот – це приклад синергії органів влади і громадської ініціативи. Раніше ці реєстри були закриті, окрім реєстру ОВД. Він запрацював півроку тому. Тобто у громадськості не було можливості отримувати необхідну інформацію.

Зараз Мінприроди активно працює з відкриттям усіх даних. Це один із головних наших пріоритетів. Ми розраховуємо, що екобот стане помічником у цій історії»
, - резюмував Остап Семерак.




Він нагадав, що право громадян на отримання екологічної інформації закріплене Конституцією України та багатьма іншими актами екологічного законодавства.

«Мінприроди зацікавлене, щоб якомога більше українців мало безперешкодний доступ до всіх даних, які необхідні для систематизації та реформування сфери довкілля. Я ціную усі дії та зусилля екологічних активістів, які допомагають нам розбудовувати прозору й дієву систему державного контролю за безпекою використання наших природних ресурсів. Це важливий внесок у справу збереження нашого спільного довкілля, і ми вдячні за ті меседжі та ініціативи, які ми отримуємо від наших громад, як у випадку із ініціативною групою "Save Dnipro"», - прокоментував Остап Семерак.

Як повідомили в Мінприроди на цьому етапі SaveEcoBot працює в Telegram і найближчим часом буде доступний в усіх інших популярних месенджерах — Facebook Messenger, Skype та Viber.

Відмітимо, що користування екоботом є безкоштовним. Для того, щоб скористатися програмою, достатньо підписатися на послугу. Інформація про виявлені зміни надходитиметься в режимі он-лайн.

Ознайомитися із програмою можна на сайті SaveEcoBot www.saveecobot.com або в Facebook: www.saveecobot.com


Читайте також: У Мінрегіоні взялися за розробку мобільної програми для українців з інвалідністю



Коментарі (3)

shah

09:49, 05 липня 2018

Мне так нравится, типа люди остановитесь. Нужно екологию спасать, нужно! Но не ресурсов не средств у меня и тех десять человек не помогут

,Bладислав

12:12, 05 липня 2018

Тю тут оно скока алкоботов строчат про прелести мокшанеи.

Кон\"ху\"ций

02:35, 06 липня 2018

Министр экологии у нас ***! "екологічний бот, який дозволяє в режимі реального часу отримувати необхідні екодані... Програма дозволяє в режимі реального часу отримувати інформацію про оновлення записів у Єдиному реєстрі ОВД" тоесть когда эта информация была на сайте - то ***ня, а вот экобот когда ее расскажет это писец как круто!Ой дурак, считал бы своих лосей дальше, зачем лезть туда где ноль полный.

Посилання скопійовано в буфер обміну