Епатувати мешканців Кривого Рогу спільнота ЛГБТ не буде

Епатувати мешканців Кривого Рогу спільнота ЛГБТ не буде

Фото: Первый Криворожский

Криворізьких журналістів запросили на прес-конференцію члени та членкині ініціативної групи, яка організовує Кривбас Прайд у нашому місті.

Журналістам розповіли про те, що члени ЛГБТ+ спільноти стикаються із соціальними проблемами та нерівностями.

Наприклад, на законодавчому рівні це неможливість зареєструвати партнерство , а отже неможливість розпоряджатись тіло партнера після його/її смерті, неможливість відмовитись свідчити проти партнера/партнерки у суді, постає ряд питань про право на спадщину.

Криворізька спікера цьогорічного Кривбас Прайду Кіра Кріґер говорить про існування у Кривому Розі булінгу та цькування людей із ЛГБТ+ спільноти. Також мав місце напад на голову криворізької спільноти людей ЛГБТ – Бориса Золотченка. Справа наразі закрита.

Організатори заходу очікують 50-100 учасниць та учасників Кривбас Прайду, який пройде 22 липня. Взяти участь у ньому зможуть як гомосексуальні люди, так і гетеросексуальні.

Оргкомітет Прайду у нашому місті не розголошує наразі маршрут руху колони учасників та учасниць заходу із міркувань безпеки. Участь у заході можлива за умов реєстрації через гул-форму, яка буде розміщена на сторінці Прайду у соцмережі.

Наразі організатори та організаторки працюють із поліцією, щоб врахувати усі можливі нюанси проведення заходу та убезпечити усіх громадян від провокацій.

Читайте також: Всі люди рівні: участь у тренінгу громадського активізму взяти може будь-хто

Під час прес-конференції журналістів запевнили, що із боку учасників маршу рівності немає жодної агресії. Всі відкриті до діалогу. Люди, які вийдуть на Кривбас Прайд, розглядають цей захід винятково як правозахисний.

Враховуючи низьку обізнаність городян щодо правових проблем членів спільноти ЛГБТ+, ініціаторами та ініціаторками проведення Прайду було прийнято рішення не організовувати участь у заходу дів на платформах – Кривий Ріг поки що не готовий адекватно сприйняти екстравагантність.

Тому організаційний комітет повідомив, що на Марш рівності у нашому місті вийдуть люди у традиційному одязі, без зачісок і макіяжу, притаманного дівам. Жодного епатажу.

Також організатори під час брифінгу наголосили, що не мають жодного відношення до будь-кого із політиків, яким приписують у соцмережах та ЗМІ фінансування/проведення/участь у Кривбас Прайд.

Місцевих нардепів наразі не готові ініціатори заходу сприймати як рівноцінних учасників діалогу та людей, які б могли насправді на законодавчому рівні відстоювати права членів спільноти ЛГБТ+ Кривого Рогу та України в цілому.

Читайте також: Соціум не може вплинути на сексуальну орієнтацію, - МОЗ

Коментарі (47)

*Совесть твоя*

07:42, 26 червня 2018

"Кривий Ріг поки що не готовий адекватно сприйняти екстравагантність. "...Да мы готовы!
Но давайте 2 августа - в день ВДВ .
Так хочется общего праздника!

Лейла

07:54, 26 червня 2018

Зачем?????Живите тихо, гетеросексуалы марш не устраивают, права отстаивайте под ВРУ.Скоро секс будет роскошью, вокруг одни геи.

Pavlin

08:09, 26 червня 2018

Создается устойчивое впечатление, что они не только борются за какие-то свои юридические права, но также активно пропагандируют и насаждают отклонения, вызванные сбоем в ДНК. Им что, настолько сильно не хватает уже имеющихся партнеров для удовлетворения своих нетрадиционных потребностей, что они вынуждены вербовать новобранцев?

Жовтневый

08:11, 26 червня 2018

А кто знает где это будет? Есть люди которые хотят поближе познакомиться с этими недолюдьми.

Владислав

08:14, 26 червня 2018

предлагаю день ВДВ перенести на 22 июля... :)

Азиров

08:18, 26 червня 2018

Эх, печально всё как. Майдан преращает город металлургов и настоящих мужиков в город пи*асов. Я представляю как веселятся сейчас евреи, которые майдан организовали. Это ж надо, поставили на колени всю страну, обрушили экономику, социалку! Отдали часть территории с невыгодым ей электоратом! Начали братоубийственную войну! И в завершение всего пи*асов из нас решили сделать.

Евреи в Украинской власти:
- Президент - Петр Порошенко (Вальцман)
- И. о. президента Турчинов (Коган)
- Премьер Министр – Арсений Яценюк (Бакай)
- Министр финансов – Александр Шлапак
- Секретарь Совета нац.безопасности и обороны Украины – Андрей Парубий
- Вице премьер – Владимир Гройсман
- Министр МВД Арсен Аваков
- Министр Культуры – Сергей Нищук
- Директор НацБанк – Степан Кубив
- Глава администрации президента - Сергей Пашинский

Оппозиция:
- Юлия Тимошенко (Циля Капительман)
- Виталий Кличко (Этинзон)
- Олег Тягнибок (Фротман)
- Дмитрий (Авдим) Ярош

Олигархи Украины – все евреи:
И. Коломойский, Э. Гурвиц, Г. Боголюбов, П. Порошенко, Д. Фирташ, С. Левочкин,
В. Гайдук, В.Немировский, К. Жеваго, В. Пинчук, Э. Прутник, А. Мартынов,
В. Костельман, Е.Сигал, Б. Колесников, А. Фельдман,

Азиров

08:44, 26 червня 2018

Лучше сами у них спросите )

Азиров

09:31, 26 червня 2018

Я знаю немало очень достойных и уважаемых людей, по национальности евреев. Но, к сожалению, среди них большинство именно таких как нынешняя украинская власть. И помыкают они украинцами как стадом. А причина только одна: они не умнее нас, они просто хитрее. И нас украинцев за людей не считают.

ПТИЦА ФЕНИКС

11:48, 26 червня 2018

не путать "еврей" и "жид";
еврей - национальность,
жид - состояние души.

Pavlin

08:52, 26 червня 2018

Продолжим: Вилкулы, Бойко, Ахметов, Мураев - тоже "наши люди"... Даже на нашем Арселоре 90% начальников цехов, управлений и всяких бюро и отделов - евреи. А сколько их в искусстве, науке, образовании (особенно в высшем), в банково-финансовой сфере и медицине! Стремление к власти, поиск выгоды во всем, где только можно и влиянию на людей, способность приспосабливаться и поддерживать своих у них (в отличии от коренного населения) не отнять... Ничего не имею против какой-либо нации, если её представители не считают себя лучше и достойнее других народов, а добросовестно работают на благо себя и той страны, в которой обитают... Но среди наших иудеев достаточно тех, кто даже не зная свой истории и языка, считают свой род избранным Богом, а остальные (особенно славяне) для них - гои и поцы...

Апполинария Планк

09:14, 26 червня 2018

так и представляю, как у Алексея Порошенко в далекие 50е (или когда там шоколадный на свет появился) родился сын по фамилии вальцман.
эти ватные легенды так забавляют..

Jugin

08:21, 26 червня 2018

\\Оргкомітет Прайду у нашому місті не розголошує наразі маршрут руху колони учасників та учасниць заходу із міркувань безпеки. Участь у заході можлива за умов реєстрації через гул-форму, яка буде розміщена на сторінці Прайду у соцмережі.\\

Ну во первых парад вам никто не согласовывал,а если без согласования,то незаконный митинг,всех по "бобикам",и в ИВС.
А во вторых...а чё не разглашаете маршрут?А как же так?)))Парад без маршрута?))Или где-то в районе Новоюльевки или Авдотьевки парад будете проводить?)))Тогда ладно))А если в черте города,то вы же пораньше огласите маршрут,народ же должен тоже подготовиться))

Jugin

08:30, 26 червня 2018

Да тут по здешним комментариям понятно что народ готов тоже пойти на парад,но он же должен хорошо подготовиться,чтоб,так сказать,достойно встретить участников парада,и придать им невиданное доселе ускорение)))Это будет самый быстрый парад...я бы даже сказал забег с препятствиями))

kosya80

10:19, 26 червня 2018

незаконный митинг? ты рашкой ошибся. у нас нет понятия незаконного митинга.

Jugin

11:51, 26 червня 2018

Кодекс України про адміністративні правопорушення
Стаття 185-1. Порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій
Порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій -

тягне за собою попередження або накладення штрафу від десяти до двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Посилання скопійовано в буфер обміну