Студенти Кривого Рогу передають знання майбутньому поколінню активістів

Студенти Кривого Рогу передають знання майбутньому поколінню активістів

Фото: Первый Криворожский

У Кривому Розі студентство Криворізького державного педагогічного університету вперше зустрілося зі співавторами посібника для керівників органів студентського самоврядування.

Контингент, який наповнює студентське самоврядування є дуже швидкоплинним, що частково унеможливлює постійний його розвиток.

У середовищі студентського самоврядування вищих навчальних закладів України існує ряд типових проблем, які відповідно мають напрацьовані механізми їх вирішення.

Нажаль, для засвоєння цього механізму зазвичай витрачається багато часу, тому що напрацьований досвід від попередників до послідовників не завжди передається.

Читайте також: Іноземці хочуть увійти в сім'ї мешканців Кривого Рогу





Посібник для керівників органів студентського самоврядування має на меті саме передачу цього досвіду більш швидким темпом, зі збереженням тих сенсів, які нестимуть найбільший коефіцієнт корисної дії в ході вирішення проблеми.

Ідея була анонсована на Всеукраїнському круглому столі «Новий рівень зрілості студентського самоврядування: досвід та перспективи розвитку», що проходив на базі Хмельницького національного університету.

У ході обговорень сформувалася ініціативна група співавторів, які готові працювати над посібником й викласти у ньому всі ті механізми, які дозволять новачкам швидше увійти в робочий процес.

Під час робочої зустрічі колективу авторів у Кривому Розі, учасники активно поговорили з ректором Криворізького державного педагогічного університету Ярославом Владиславовичем Шрамком про можливості дієвості такого посібника в університетських осередках.



Читайте також: На Всеукраїнській олімпіаді з інформатики переміг студент із Кривого Рогу

Поговорили про користь посібника для студентських активістів та можливості співпраці студентського самоврядування з адміністрацією вишу.

Кривий Ріг був першою точкою з якої почалася робота колективу авторів. Далі плануються робочі зустрічі у Харкові, Переяславі-Хмельницькому та Одесі для подальшого напрацювання матеріалу.

Вихід самого посібника планується восени цього року, аби нові представники органів студентського самоврядування з початком нового навчального року вже мали змогу залучати його до активного використання.



Коментарі (3)

вайбер

19:14, 06 червня 2017

Есть хороше наше прислів'я - "пусти козла в огород". Всім зрозуміло,що я думаю?

Все пропало

21:27, 06 червня 2017

Да ПедУн активно взяли в клещи.Нужно срочно воспитывать поколение активистов.А "воспитатели" тут как тут, скоро выпустятся.

Европа во мне

15:52, 07 червня 2017

Активисты постоянно преследуют и отравляют жизнь добропорядочным людя .... В школьные годы они тренировали свои амбиции, стремясь продвинуться по пионерской и комсомольской линии, интригуя ради должности предсовета класса или комсорга школы, в институтах и других учебных заведениях продолжили свои бесчинства в отношении, на их взгляд, инертных, но самодостаточных людей, и не прекратили их после окончания трудовой деятельности, если таковая была, мешая жить и работать коллегам. Сейчас их можно узнать среди активных бабулек у подъезда... В новой, уже якобы отличной от предыдущей, стране активизм взлетел еще на более недосягаемую высоту.... Прям не Украина, а Активина какая-то....

Посилання скопійовано в буфер обміну