Іноземці хочуть увійти в сім'ї мешканців Кривого Рогу

Іноземці хочуть увійти в сім'ї мешканців Кривого Рогу

Фото: Первый Криворожский

Влітку в Кривий Ріг з'їдуться іноземні волонтери більш ніж з 40 країн світу. Іноземці надають перевагу програмі «приймаюча сім'я», аби глибше пізнати культуру українців.

Молодіжна організація AIESEC у Кривому Розі шукає учасників для Всеукраїнської програми «Host Family».

Приймаюча сім’я або host family - родина, яка добровільно приймає у себе вдома іноземця. Ця практика досить поширена у світі. Іноземці з різних куточків світу дивляться на країну очима її громадян.

В Україні наразі приймаючі сім’ї ще не настільки популярні. Представники міжнародної молодіжної організації AIESEC намагаються популяризувати концепцію приймаючих родин у нашому місті.

Іноземні волонтери можуть проживати у сім’ях Кривого Рогу, Дніпропетровська, Києва, Львова, Харкова та ін. міст України.

За даними Research and Branding Group, 77% українців ніколи не були закордоном, але готові відкриватись більше.

Програма «Host Family» дозволяє прийняти у себе вдома волонтера із будь-якої країни світу протягом 6 тижнів влітку. Водночас, це чудова можливість для покращення рівня іноземної мови та дізнатися багато нового про традиції іншої країни.

«Перш за все, це незабутні емоції та нові знайомства, декілька тижнів проведених з людиною із цілком іншою культурою, з іншим світобаченням та бажанням відкривати нове, вихід із зони комфорту і, без сумніву, весело проведений разом час. Все, що потрібно для комфортного перебування волонтера – це спальне місце та можливість для гігієни», - зазначають організатори.


Нагадаємо, що цієї зими до Кривого Рогу приїжджало 9 волонтерів із 4 країн світу: Єгипет, Грузія, Турція та Китай. Один із них - Махмуд Гхані. Він проживав вдома у звичайної криворізької студентки, яка вирішила стати приймаючею сім’єю для того, аби позбутися мовного бар’єра:

«Мені було цікаво взяти участь у такій програмі від AIESEC і прийняти до себе волонтера з Єгипту, тому що в них цікава культурами й країна взагалі. Також я була зацікавлена у покращенні своєї англійської мови.

Мені було легко спілкуватися з ним, ми добре розуміли один одного і виявилося, що маємо багато чого спільного. Я отримала гарного друга, з яким спілкуюся й досі. Це був чудовий досвід, який я б порекомендувала відчути іншим», - прокоментувала студентка Таїсія.

Волонтери AIESEC – це студенти з понад 40 різних країн. Вони привозять свій досвід для ровитку молоді України та вкладу у Цілі Сталого Розвитку ООН.

«Щодо Ліліан. Це був супер-мега-челендж з географічного орієнтування. Ніколи не думала, що дівчина, яка живе в найбільш густо населеному місті світу, постійно губитиметься в Кривому Розі. Для мене була шикарна можливість випробувати себе на винахідливість.

Для Ліліан це була перша поїздка закордон і Україна для неї - «великий світ», Європа, як вона сама казала. Тому дивно було представляти своє місто іноземцям, як європейське, ще й з чистим повітрям»
, - сказала криворожанка Маргарита Гармаш.

Проект «Speak Global» націлений на допомогу мешканцям Кривого Рогу в подоланні мовного бар'єру й культурних стереотипів про різні країни світу.

Іноземець з Марракешу Ізмаїл говорить: «Я хочу жити у сім'ї, щоб дізнатися про нову культуру, людей, традиції та менталітет. Я би хотів жити у добрій, відкритій сім'ї. У мене є 9 племінників і племінниць».

Стажер із Марокко Тарік Акаблі вважає, що приймаюча сім'я іншої країни може навчити його багатьом речам і це дало б йому новий погляд на життя.

18-річна китаянка Кінару Ксу обирає приймаючу сім'ю, тому що вона є більш безпечною: «Я хочу увійти в контакт і порозумітися з кількома українськими друзями. Я хочу дізнатися більше про культуру України».

Карен з Китаю хоче поїхати в україну, тому що їй подобаються різні країни, культури та звичаї: «Мені подобається Європа, я люблю Україну. Архітектура дуже приваблива для мене і люди там добрі, турботливі. Я хочу мати краще і глибше розуміння про Україну».


Комментарии (1)

PROSTOSE

08:24, 01 июня 2017

Екстрима захотелось)

Ссылка скопирована в буфер обмена