Накриті білими простирадлами «трупи» лежать під виконкомом міськради Кривого Рогу

Накриті білими простирадлами «трупи» лежать під виконкомом міськради Кривого Рогу

Фото: Первый Криворожский

Сьогодні, 6 червня, мешканці Кривого Рогу приєдналися до Всеукраїнської акції «Година смерті» на підтримку реформи охорони здоров'я.

У цей день депутати Верховної Ради будуть голосувати за законопроект МОЗ по реформі фінансування медицини.

Під стінами Криворізького виконкому міскої ради зібрались представники БФ «Пацієнти України», представники БО «Мережа», Рух «Сильні громади» ГО «Центр UA», ГО «Батьки за вакцинацію» та ВМГО «ФРІ».

Учасники перфомансу хочуть, щоб депутати проголосували за законопроекти в першому читанні і в цілому. Лише за таких умов реформа зможе стартувати вже цього року.

Читайте також: Україні залишився рік для проведення реформ, - Комісар ЄС

Ті, хто прийшов на зустріч, лягли на землю та накрилися білим рядном, адже на сьогоднішній день стан медицини в Україні показує невтішні результати.

67 людей помирає від хвороб щогодинно.

Учасники обвели силуети людей на асфальті.

Наприкінці учасники акції у нашому місті підпишуть Звернення Верховної Ради України, адже хочуть повідомити позицію пацієнтів та активістів Кривого Рогу.

На місці прведення акції працює наш журналіст - подробиці читайте в наших наступних публікаціях.

Читайте також: «Добровільні» подяки лікареві коньяком, цукерками та грошима повинні зникнути




Захід відбувся в рамках проекту "Центр комплексної допомоги для людей, яких торкнулася проблема ВІЛ/СНІД, та уразливих до ВІЛ груп населення", що реалізується за підтримки Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією в 11 країнах Східної Європи і Центральної Азії.

Коментарі (3)

абрам

10:43, 06 червня 2017

НЕ понятно ,а почему у горсовета собрались .Вы ещё бы у горздрава собрались .И у горсовета это не место для збора место для збора и для всех остальных подобных акций на 95квартале .Так что пройдитесь ходой к 95 и не забудьте представителей духовенства с собой взять.Если позабыли то прошлый раз там предпринимали свои вопросы решали.Говорят не помогло.Но главное собраться в нужном месте.

Владислав ...

10:57, 06 червня 2017

О и кащенко вещает

Все пропало

12:14, 06 червня 2017

В Верховной Раде 450 "трупов" сидит,надо и их мелом обвести.И законопроекты их такие же "мертвые"

Посилання скопійовано в буфер обміну