Адвокат Назарова заявив, що у матеріалах кримінального провадження нема його присяги, - Погосян

Адвокат Назарова заявив, що у матеріалах кримінального провадження нема його присяги, - Погосян

Фото: facebook.com/11channel

У Дніпровському апеляційному суді відбувається чергове засідання у справі генерал-майора Віктора Назарова, засуджено за службове недбальство.

Адвокат родин потерпілих Віталій Погосян написав на своїй сторінці у facebook:

«Повеселив адвокат Назарова, який посилається на відсутність присяги генерала в матеріалах кримінального провадження. Дійсно, а якщо генерал Назаров взагалі не давав військову присягу на вірність народу України? Яким чином повинні кваліфікуватися його дії та дії його безпосереднього керівництва».

14 червня 2014 року
члени терористичного угрупування збили військово-транспортний літак Іл-76. Трагедія відбулася, коли український літак заходив на посадку в аеропорту Луганська. Назаров знав, що таке може статися, але усе одно відправив військово-транспортні літаки до Луганську.

Перший борт долетів до місця призначення, а другий збили терористи. Тоді загинули 40 українських військових, серед яких 6 криворіжців і один мешканець Криворізького району.

27 березня 2017 року суддя Павлоградського суду Наталя Самоткан винесла генерал-майору Віктору Назарову вирок. Суддя постановила, що Назаров був військовослужбовою особою та недбало поставився до військової служби. Вироком суду було прийнято рішення про 7 років позбавлення волі. Назаров подав апеляцію.

Пізніше генерал-майор подавав скаргу на суддю Павлоградського райсуду Наталю Самоткан, яка визнала його винним у службовій недбалості. Вища рада правосуддя відхилила скаргу.

29 листопада мало відбутися засідання суду, але його перенесли на сьогодні, 20 грудня, через те, що минулого разу не з‘явилися всі потерпілі.

Ссылка скопирована в буфер обмена