Розгляд апеляції засудженого за загибель криворіжців генерала Назарова перенесено

Розгляд апеляції засудженого за загибель криворіжців генерала Назарова перенесено

Фото: facebook/Віталій Погосян

Дніпропетровський апеляційний суд сьогодні, 29 листопада, переніс слухання скарги Генерала Віктора Назарова, засудженого за службову халатність.

Засідання перенесли на 10 годину 20 грудня у зв‘язку з тим, що не з‘явилися всі потерпілі.

Про це редакції інформаційного порталу "Перший Криворізький" повідомив адвокат родин загиблих на борту Іл-76 Віталій Погосян.

У суді редакції прокоментували ситуацію так: "Сьогодні у Дніпровському апеляційному суді розглядалось кримінальне провадження за апеляційними скаргами захисника Турик М.П. в інтересах обвинуваченого Назарова В.М., обвинуваченого Назарова В.М. та представника Міністерства оборони України Леонова В.М. на вирок Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 27 березня 2017 року, щодо Назарова Віктора Миколайовича, обвинуваченого за вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 425 КК України (недбале ставлення до військовї служби).

Розгляд провадження здійснювався колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у іншому складі спочатку, у відповідності до вимог кримінального процесуального закону, у зв`язку з ліквідацією Апеляційного суду Дніпропетровської області та утворенням Дніпровського апеляційного суду.

Для забезпечення законних прав усіх потерпілих у цьому провадженні його розгляд відкладено на 20 грудня 2018 року".

Нагадаємо, після того, як суддя Павлоградського суду Наталя Самоткан винесла вирок генерал-майору Віктору Назарову - 7 років позбавлення волі, він подав апеляцію.

14 червня 2014 року члени терористичного угрупування збили військово-транспортний літак Іл-76 з ракетного комплексу. Це сталося, коли літак заходив на посадку в аеропорту Луганська. Військовий знав про таку загрозу, але все ж відправив три військово-транспортних літака у Луганськ. Перший борт встиг долетіли до місця призначення, а другий терористи збили. Тоді загинули 40 українських військових, серед яких 6 криворіжців і один мешканець Криворізького району.

Нагадаємо, Назаров подав скаргу на суддю, яка визнала його винним у службовій недбалості. Згодом ВРП відхилила скаргу.

Читайте також: Нову машину і квартиру декларує дружина Генерала, засудженого за службову халатність, яка призвела до загибелі шістьох криворіжців

Ссылка скопирована в буфер обмена