Живемо одним днем: криворіжці про ракетні удари 20 та 21 жовтня

Живемо одним днем: криворіжці про ракетні удари 20 та 21 жовтня

Фото: Перший Криворізький

Жителі Кривого Рогу розповіли про ракетні удари, що сталися у місті. Попри пошкодження будинків і бізнесів, люди не втрачають надії та підтримують одне одного.

Минулої ночі та сьогодні вранці Кривий Ріг знову став мішенню для російських ракетних атак — вороги цілять по готелям, які знаходяться серед щільної міської забудови. Місцеві жителі діляться своїми емоціями та розповідають, як пережили ці страшні моменти.


Дмитро розповідає, що прокинувся від вибуху:

«Вночі прокинувся від вибуху, одразу почав дзвонити всім друзям і знайомим, щоб дізнатися, чи з ними все гаразд. Вибух був сильним, вікна повибивало. На ранок зібрався і поїхав допомагати. Якщо фізично не можеш допомогти, треба хоча б морально підтримати своїх близьких. Це нормально для людей – допомагати одне одному в такі моменти», — каже чоловік


Віталій Нікітін розповів про те, як його будинок постраждав від удару:

«У нас на другому поверсі вибило вікно і навіть стінка на балконі вивалилася. Жінка звернулася за допомогою, нам видали матеріали для ремонту. Під час удару я був на роботі, але вибух був настільки гучним, що я його почув навіть за кілька кілометрів. Після дзвінка дружини зрозумів, що все в порядку, але все одно переживав всю ніч»


Сергій розповів про свої переживання за родину:

«Наш район завжди якось оминали удари, але зараз вони дісталися і до нас. Я дуже злякався за своїх дітей і рідних. У мене троє дітей, один живе в Києві, де теж громлять. Хотілося б попросить, навіть благати, щоб наші західні партнери дозволили відповісти на ці атаки так, щоб на російській території все рвало, а не на нашій».

Юлія Андрюшко, місцева підприємиця, дивом уникла поранень під час одного з вибухів:

«Під час першого удару я була вдома, а під час другого – в офісі. У моєму кабінеті вибух вибив вікна і навіть бетон відійшов від стін. Я дивом встигла вийти за 30 секунд до прильоту. Але ми тримаємося. Працюємо разом із колективом, підтримуємо одне одного. У нас пошкоджено багато вікон, але вже почали ремонт. Не впадаємо в розпач, бо знаємо, що відбудуємо все, що було зруйновано».

Юлія також додала, що її бізнес продовжує працювати, попри труднощі. Криворіжці не втрачають надії та допомагають одне одному. Люди зберігають оптимізм і готові відновлювати своє місто після кожного удару.

«Ми маємо працювати, щоб підтримувати економіку країни. Якщо всі впадуть у відчай, нічого хорошого не буде. Країні потрібні податки, а людям – впевненість у завтрашньому дні. Живемо сьогоднішнім днем і сподіваємось на краще», — каже підприємиця.
Нагадаємо, що 20 жовтня пізно ввечері армія РФ атакувала ракетою Кривий Ріг. Від чого постраждали четверо людей, зокрема, 12-річна дитина.Пошкоджено будівлю готелю, магазини, заклад культури. Вибиті вікна у п’яти багатоповерхівках, понівечені 14 автівок.

Уранці 21 жовтня окупанти знову поцілили по місту ракетою. П’ятеро людей звернулися за медичною допомогою. Стан у всіх легкий, тому лікуватимуться вони вдома.



Посилання скопійовано в буфер обміну