Важливо

Жовтнева сесія Криворізької міської ради: куди спрямували бюджетні кошти

Жовтнева сесія Криворізької міської ради: куди спрямували бюджетні кошти

Фото: Перший Криворізький

На жовтневій сесії Криворізької міськради підтримали рішення соціального напрямку. Також спрямували кошти на підтримку військових, людей з інвалідністю внаслідок війни та інші важливі напрямки.

Про це йдеться у Telegram-каналі Управління преси та внутрішньої політики виконкому Криворізької міської ради.

Читайте також: У Кривому Розі почнеться новий опалювальний сезон: коли містянам чекати тепла

У жовтні матеріальну допомогу та компенсаційні виплати з міського бюджету на загальну суму 14,6 мільйонів гривень отримають 1 448 криворіжців.

Прийняли й рішення про надання допомоги у розмірі 5 000 гривень з міського бюджету 64 учасникам бойових дій, які брали безпосередню участь у відсічі російської агресії та звільнені/демобілізовані з військової служби після 24 лютого 2022 року.

Також, у жовтні допомогу отримають криворіжці з інвалідністю внаслідок війни або інвалідність яких пов'язана з безпосередньою участю у відсічі агресії РФ проти України. Допомогу по 100 000 гривень виплатять 65 людям.

Також 17 родинам виплатять по 40 000 гривень на виготовлення та встановлення надмогильних споруд загиблим військовослужбовцям.

73 мешканці Довгинцівського, Центрально-Міського та Металургійного районів, у яких пошкоджено житло внаслідок ракетної атаки РФ 4 вересня, 21 вересня та 10 жовтня цього року отримають виплати на загальну суму 1,3 мільйони гривень.

Також по 5 000 гривень отримають 3 дитини, які постраждали внаслідок воєнних дій.

Крім того, матеріальні виплати отримають родини, які виховують дітей з інвалідністю:
  • 239 дітей з інвалідністю (виплати по 10 000 гривень);
  • 17 інсулінозалежних дітей (виплати по 11 338 гривень);
  • 50 дітей з інвалідністю, які потребують забезпечення підгузками (виплати по 20 000 гривень);
  • 306 людей з інвалідністю з дитинства, в тому числі 5 людей з інвалідністю з дитинства у віці від 18 до 23 років, які здобувають освіту в закладах загальної, середньої, професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти, вони отримають допомогу у збільшеному розмірі — 10 000 гривень.

У жовтні загальну суму 1,9 мільйонів гривень виділять 284 мешканцям міста, які опинилися в скрутному матеріальному становищі (у тому числі 200 криворіжцям — на лікування).

Більше про те, на що йдуть кошти платників податків, читайте у спецпроєкті «Бюджет Кривого Рогу».

Посилання скопійовано в буфер обміну