У Кривому Розі почнеться новий опалювальний сезон: коли містянам чекати тепла

У Кривому Розі почнеться новий опалювальний сезон: коли містянам чекати тепла

Фото: Перший Криворізький

Кривий Ріг першим серед міст Дніпропетровської області розпочне новий опалювальний сезон 2024-2025 років з 21 жовтня.

Про це повідомляє управління преси та внутрішньої політики Криворізької міськради.

Таке рішення ухвалили на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Подача тепла буде відбуватися поетапно. Спочатку опалення підключать у лікарнях, школах, дитячих садках та соціальних установах міста. Після цього за заявками поступово підключатимуть об'єкти комунальної інфраструктури та житлові будинки.

Відповідно до українських норм, опалювальний сезон розпочинається, коли середньодобова температура повітря протягом трьох днів не перевищує 8°C.

Прогнози вказують на теплішу погоду на наступному тижні, але у Кривому Розі вже запускають підготовчі роботи. Це дозволить теплопостачальним підприємствам завершити всі необхідні технічні заходи та підготовку систем теплопостачання до зниження температур.

Усі споживачі, включаючи населення, будуть сплачувати лише за ту кількість тепла, яку фіксують встановлені лічильники на кожному багатоквартирному будинку міста. Водночас тарифи на опалення для населення залишаться на тому ж рівні, без підвищення.

Раніше ми писали, що наразі понад 18 тисяч котелень і близько 4,8 тисячі центральних теплових пунктів перебувають на фінальній стадії підготовки до запуску опалення.

Посилання скопійовано в буфер обміну