У Дніпрі затримали чоловіка, який вчинив диверсію на залізниці та підпалив автомобіль ЗСУ

У Дніпрі затримали чоловіка, який вчинив диверсію на залізниці та підпалив автомобіль ЗСУ

Фото: Перший Криворізький

Служба безпеки України спільно з Нацполіцією затримали дніпрянина, який підпалив автомобіль ЗСУ та релейні шафи Укрзалізниці

Про це повідомляє Управління Служби безпеки України у Дніпропетровській області в фейсбуці.
32-річного дніпрянина затримали за підпал військового мультівену і двох релейних шаф, що відповідають за безпечний рух поїздів на стратегічно важливій лінії залізниці.

Також у Слов’янську на Донеччині затримали 20-річного наркозалежного, який «хотів швидко заробити на дозу» у Телеграм-каналах. Там на нього вийшов кадровий співробітник ФСБ та запропонував гроші в обмін на співпрацю.

За вказівкою російського спецслужбовця чоловік підпалив позашляховик Сил оборони, який проходив техобслуговування на місцевій станції технічного обслуговування після виконання бойових завдань на фронті.

За виконання ворожих завдань окупанти обіцяли чоловікам гроші.

Підпалювачам повідомили про підозру за частиною 1 статті 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період).

Злочинні дії фігуранта з Дніпра додатково кваліфіковано за частиною 2 статті 194 (умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу) та частиною 2 статті 113 (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Зловмисники знаходяться під вартою. Їм загрожує від 8 років тюрми до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що у Кривому Розі викрили масштабне наркоугруповання, що діяло в шести областях.

Вони розгорнули мережу зі збуту наркотичних речовин, зокрема канабісу, амфетаміну, метамфетаміну, МДМА, 4-ММС і галюциногенних грибів у кількох областях: Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Одеській та Миколаївській.

Збут здійснювався як оптом, так і в роздріб через телеграм-канали та поштові кур’єрські служби.

Окрім цього, злочинці організували виробництво психотропної речовини Альфа-PVP у двох нарколабораторіях на території Криворізького району.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну