У Кривому Розі викрили масштабне наркоугруповання, що діяло в шести областях

У Кривому Розі викрили масштабне наркоугруповання, що діяло в шести областях

Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

У Кривому Розі викрили та оголосили підозру дев'ятьом учасникам організованого наркоугруповання.

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура.

Мешканець Кривого Рогу залучив до наркобізнесу своїх знайомих. Кожен учасник угруповання мав чітко визначені функції відповідно до розробленого плану: керівники підрозділів, технологи, хіміки, кур’єри.

Вони розгорнули мережу зі збуту наркотичних речовин, зокрема канабісу, амфетаміну, метамфетаміну, МДМА, 4-ММС і галюциногенних грибів у кількох областях: Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Одеській та Миколаївській.

Збут здійснювався як оптом, так і в роздріб через телеграм-канали та поштові кур’єрські служби.

Окрім цього, злочинці організували виробництво психотропної речовини Альфа-PVP у двох нарколабораторіях на території Криворізького району.

Під час проведення понад 40 санкціонованих обшуків за місцями проживання, у транспортних засобах підозрюваних та в лабораторіях вилучили наркотики, прекурсори, обладнання для виробництва наркотичних засобів, банківські картки, мобільні телефони, комп'ютери, документи, гроші, зброю та автомобілі.

Орієнтовна вартість вилучених наркотиків за цінами чорного ринку перевищує 20 мільйонів гривень.

Усіх підозрюваних затримали. Їм інкримінують створення та участь у злочинній організації, незаконне виготовлення, придбання, зберігання з метою збуту та незаконний збут наркотичних засобів і психотропних речовин у великих та особливо великих розмірах (частина 1, 2 статті 255, частина 4 статті 28, частина 3 статті 307 Кримінального кодексу України).

Наразі суд ухвалив рішення щодо тримання їх під вартою без можливості внесення застави. Розслідування триває, і правоохоронці працюють над встановленням інших осіб, які можуть бути причетні до цієї злочинної діяльності.

Раніше ми писали, що бюро економічної безпеки викрило у Кривому Розі незаконний цех, де виробляли рідини для електронних сигарет. Цей цех знаходився в нежитловій двоповерховій будівлі промислової зони.

Посилання скопійовано в буфер обміну