Поліція відпрацювала 60% повідомлень про масові мінування, в тому числі у Кривому Розі: що відомо

Поліція відпрацювала 60% повідомлень про масові мінування, в тому числі у Кривому Розі: що відомо

Фото: Нацполіція

Сьогодні, 14 жовтня, на електронні пошти багатьох установ України, в тому числі Кривого Рогу, почали надходити анонімні повідомлення з погрозами про замінування їхніх будівель. Нацполіція відпрацювала 60% повідомлень – всі вони не підтвердились.

Про це йдеться на сайті Нацполіції України.

Нагадаємо, що сьогодні у ЗМІ з'явилась інформація про серію мінувань по Україні. Вибухівку шукали у навчальних закладах та судах Києва, Дніпра, Львова, Рівного, Житомира та Кам'янця-Подільського.

Листи з попередженнями про замінування надсилали й щодо об’єктів у Кривому Розі, в тому числі виконкому. Редакція «Першого Криворізького» також отримала декілька листів, у яких йшлося про потенційну загрозу вибуху.

Наразі вони ще продовжують фіксуватися органами Нацполіції, тому говорити про кількість цим повідомлень ще зарано. З тих, що надійшли, половина вже відпрацьована, всі вони виявились хибними.

«Фальшиві повідомлення про події, на реагування яких витрачається ресурс, відбуваються регулярно вже майже три роки. Серед цілей гібридної війни, яку проводить проти України російський ворог, є масова паніка та виснаження системи державних та правоохоронних органів, відволікти роботу поліції шляхом повідомлень про мінування об’єктів критичної інфраструктури, закладів освіти, об’єктів державних органів», — йдеться у повідомленні.

масові мінування



Громадян вкотре закликають бути уважними та у разі отримання інформації про мінування негайно покинути будівлю.

Також нагадують, що за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі до 8 років (стаття 259 Кримінального кодексу України).

Посилання скопійовано в буфер обміну