«Сонячні діти Криворіжжя» взяли участь у кінопроєкті «Сонцесвіт. Кіно про друзів»

«Сонячні діти Криворіжжя» взяли участь у кінопроєкті «Сонцесвіт. Кіно про друзів»

Фото: Світлана Попова

Вчора, 13 жовтня, у Кривому Розі презентували кінопроєкт «Сонцесвіт. Кіно про друзів», у якому взяли участь діти із синдромом Дауна.

Про це редакції «Першого Криворізького» повідомила членкиня організації «Сонячні діти Криворіжжя» Світлана Попова.

Показ пройшов у палаці культури «Центральний», колектив якого брав безпосередню участь у створенні кінопроєкту.

Прем’єру фільму, який створювали майже пів року, прийшли подивитися «сонячні» актори з батьками, а також інші учасники, які створювали проєкт.

Суть фільму в тому, щоб показати суспільству — діти з синдромом Дауна можуть робити те саме, що роблять й усі звичайні діти.

«Одна «сонячна» дівчинка мріє бути зіркою та зніматися в шоу. Інший хлопчик не мав друзів, і йому запропонували зняти відео для TikTok. Щоб він побачив, що помиляється — і друзі в нього є», — розповідає про сюжет фільму Світлана Попова, мама дівчинки з синдромом Дауна.
За її словами, творці кінопроєкту показали узагальнення, що «сонячні» діти теж можуть спілкуватись, щось робити та досягати певної мети.

«Вони також можуть бути всебічно розвинутими. В кадрі було видно, як хтось з них поливає город, інші готують вечерю, плавають або грають в футбол. Ці діти можуть робити те ж, що й усі звичайні діти», — підсумувала розповідь Світлана.

Фото: Світлана Попова

Як ми писали раніше, на початку вересня співробітники ДСНС та поліції Кривого Рогу організували для дітей з синдромом Дауна мобільний клас безпеки.

«Сонячних» дітей навчали основам безпеки в різних життєвих ситуаціях: під час пожеж, задимлення, на дорогах, а також при виявленні вибухонебезпечних предметів.

Посилання скопійовано в буфер обміну