Червоне зарево та звуки розбитого скла: криворіжці про російську атаку на місто 10 жовтня

Червоне зарево та звуки розбитого скла: криворіжці про російську атаку на місто 10 жовтня

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 10 жовтня, окупанти атакували Кривий Ріг безпілотниками. Журналісти «Першого Криворізького» поспілкувалися зі свідками атаки.


Олена, мешканка п'ятиповерхівки, яка постраждала у Довгинцівському районі міста, розповідає, що у момент вибуху була на кухні.

«Дуже було чутно, як наближається звук дрона, як мопеда. Я спочатку так і подумала, що може десь поруч їдуть на мопеді. Але ні, стала відходити до дверей, тому що було лячно, і в цей момент я почула вибух і побачила червоне зарево. І потім почулося, як бите скло летіло», — каже Олена.

Олена каже, що як тільки почула звук безпілотника, то за правилами безпеки почала відходити від вікна. У залі її квартири повністю вибило вікна вибуховою хвилею. Разом з нею вдома знаходився син у дальній спальні, у якій вибухова хвиля нічого не пошкодила.

«Вибух, це жахливо, і підпригнула, і пригнулась, не знала, що мені робити. На щастя чула інформацію про такі випадки, і стала відходити. Це добре, що в мене не вибило на кухні скло, бо мало що б могло статися»

Тому криворожанка радить прислухатися та дотримуватися правил безпеки, не нехтувати повітряною тривогою:

«Якщо немає можливості десь в бомбосховище сховатись, то робіть таким чином: подалі від вікон. Це так, це дійсно працює»

Квартира іншої жінки, Ірини, не постраждала, бо вікна виходили на інший бік двору. Але вона говорить, що вранці всі дуже сильно злякалися:

«Прокинулися від моторошного вибуху, разом із кішкою підстрибнули. Вона — під ванну, я — розгубилася. З коридору — на вулицю. Практично я вибігла першою, ще нікого тут не було. Усе було засіяне шибками», — згадує Ірина.

Також мешканка говорить, що у її сусіда повибивало всі шибки, а коли вона відчинила свої вхідні двері, то побачила, що у них навіть ручку з металевих дверей вирвало.

«Коли сусід відчинив двері — був бетонний стовп пилу», — розповіла криворожанка.

Момент, коли безпілотник летів, вона не чула, бо спала. Але одна з її подруга у цей час була на балконі, знімала одяг, інша ж — гуляла з собакою, тож вони бачили, як він летить.

«Ми їх ( окупантів — ред.) ніколи не пробачимо. Тому що відсоток ненависті він зашкалює», — сказала Ірини.



Нагадаємо, сьогодні, 10 жовтня, вранці під атакою дронів опинились Довгинцівський та Центрально-Міський райони міста. Від чого пошкоджено більше 2-х десятків будинків. У них вибиті шибки, пошкоджено дахи та огорожі приватних будинків, автомобіль. А в одній з п'ятиповерхівок впали сходи у під'їзді.

Від атаки постраждали 82-річна жінка, яку госпіталізували, та 62-річний чоловік, йому надали необхідну медичну допомогу на місці удару. Вони в задовільному стані.

Із пошкодженого будинку також врятували 7 людей, серед них – дитина. Ще 26 мешканців евакуювали .

Щонайменше в десяти багатоквартирних будинках вибито вікна через ударну хвилю.

В іншому районі через удар повністю зруйнований об'єкт комунальної інфраструктури та приватний будинок.

А третій удар перебив газопровід, через що без газу лишилось 245 осель.

Посилання скопійовано в буфер обміну