У Кривому Розі відкрили цифровий навчальний центр

У Кривому Розі відкрили цифровий навчальний центр

Фото: Управління преси та внутрішньої політики Криворізької міськради

У Кривому Розі продовжують створювати нові та оновлювати діючі дитячі освітні простори. Так, на базі криворізької гімназії № 15 імені Миколи Решетняка відкрито «Digital learning centre».

Про це повідомляє управління преси та внутрішньої політики Криворізької міськради.

Читайте також: Криворіжці про переваги та недоліки онлайн-освіти: опитування.

Цифровий навчальний центр відкрили у межах співпраці міста зі швейцарським Фондом Terre des hommes в Україні та українськими благодійними організаціями.

Завдяки співпраці з міжнародними організаціями, на базі шкіл Кривого Рогу створили понад 70 сучасних освітніх, цифрових і ігрових просторів.

Гімназія № 15 самостійно підготувала приміщення за кошти міського бюджету, а партнери забезпечили необхідними меблями, технічним обладнанням, матеріалами для тренінгів, арт-терапії, ігор і освітніх заходів.
Серед технічного оснащення:
  • 16 ноутбуків;
  • 2 графічні планшети;
  • проєктор;
  • комп'ютер для педагога;
  • принтер;
  • ламінатор;
  • зарядна станція.
Дітям також надано комфортні умови, включаючи термопот для чаювання під час занять.

Проєкт «PROAction – доступ до якісних освітніх та соціальних послуг для дітей і сімей в Україні» продовжується з початку навчального року. У просторі проводяться тренінги, арт-терапія, рухливі ігри, які сприяють зниженню тривожності та апатії у дітей.

Мета проєкту — надання психосоціальної підтримки та розвиток емоційного інтелекту у дітей і підлітків, допомога у подоланні психологічних наслідків війни.

Простір працює 4 години на день і одночасно вміщує до 15 осіб. З травня по вересень 2024 року участь у заходах взяли понад 500 дітей різних вікових категорій.

Нагадаємо, з початку нового навчального року в Кривому Розі у змішаному форматі працює 18 мистецьких шкіл, які відвідують 6300 дітей.

Також у місті активно працюють над облаштуванням укриттів у закладах культури. У 2023 році в таких закладах було облаштовано 23 укриття, з яких 11 – у мистецьких школах. У 2024 році з міського бюджету виділено кошти на ремонт укриттів у школі мистецтв №1, а також музичних школах №2 та №14.

Посилання скопійовано в буфер обміну