18 мистецьких шкіл Кривого Рогу навчають 6300 учнів у змішаному форматі

18 мистецьких шкіл Кривого Рогу навчають 6300 учнів у змішаному форматі

Фото: Управління преси та внутрішньої політики Криворізької міськради

З початку нового навчального року в Кривому Розі у змішаному форматі працює 18 мистецьких шкіл, які відвідують 6300 дітей.

Про це повідомляє управління преси та внутрішньої політики Криворізької міськради.

Читайте також: як криворізьким батькам зібрати «торбинку безпеки» для школяра.

У Кривому Розі образотворчому мистецтву навчають у трьох художніх школах та на відповідних відділеннях у 15 мистецьких школах.

Наразі 6300 дітей здобувають освіту в 18 мистецьких школах, з яких 890 учнів належать до пільгових категорій і навчаються безкоштовно. Безоплатно також навчаються діти військових, які загинули, зникли безвісти або потрапили в полон під час війни. Цією пільгою користуються 25 дітей, які відвідують музичні та художні школи.

Загалом, батьківська плата за навчання у мистецьких школах Кривого Рогу є однією з найнижчих в Україні та коливається в межах 200-300 гривень. Учні мають можливість опановувати гру на музичних інструментах, хоровий і сольний спів, а також театральне, хореографічне та образотворче мистецтво.

У рамках культурної співпраці з європейськими містами-побратимами, юні криворіжці беруть участь у мистецьких проєктах та акціях, що популяризують дитячу творчість і сприяють обміну художніми здобутками. Наприклад, у Дуйсбурзі представили виставку картин юних художників з Кривого Рогу, а у Флоренції до Дня захисту дітей відкрилася виставка «Кольори Миру» в межах україно-італійського проєкту «Птахи Миру». Також були організовані виставки у Польщі та Франції.

На базі художніх шкіл міста проходять очні та дистанційні конкурси дитячого малюнку, серед яких конкурс імені Григорія Синиці, Всеукраїнський конкурс «Графічні метаморфози», конкурс учнівської творчості, присвячений Шевченківським дням, та інші.

Також у місті активно працюють над облаштуванням укриттів у закладах культури. У 2023 році в таких закладах було облаштовано 23 укриття, з яких 11 – у мистецьких школах. У 2024 році з міського бюджету виділено кошти на ремонт укриттів у школі мистецтв №1, а також музичних школах №2 та №14.

Раніше ми писали про те, що у 125 початкових школах, гімназіях та ліцеях Кривого Рогу на навчання вийшли понад 59 тисяч учнів.

Посилання скопійовано в буфер обміну