Одна з автотрас через Дніпропетровщину, входить у топ найнебезпечніших за кількістю аварій

Одна з автотрас через Дніпропетровщину, входить у топ найнебезпечніших за  кількістю аварій

Фото: Freepik (ілюстрація)

Автодорога М-30 Стрий-Умань-Дніпро-Ізварине вважається однією з найнебезпечніших трас за кількістю аварій з постраждалими.

Про це повідомляє Опендатабот — компанія, що надає доступ до державних даних з основних публічних реєстрів для громадян та бізнесу.

У 2024 році за 8 місяців на автотрасі М-30 сталася 291 аварія з постраждалими, через що вона посіла друге місце серед найнебезпечніших трас України. На першому місці знаходиться M-06 Київ-Чоп з 292 дорожньо-транспортними пригодами з постраждалими. Третє місце зайняла траса M-03 Київ-Харків-Довжанський — 156 ДТП з постраждалими.

80% аварій з постраждалими трапляється у населених пунктах, ще 15% — на автодорогах. Цьогоріч у населених пунктах кількість аварій збільшилась на 13%. Водночас на трасах — залишилася майже незмінною.

Нагадаємо, раніше ми також писали, що Дніпропетровщина посідає ІІ місце за кількість аварій з постраждалими. З початку цього року їх сталося 1 350 штук.

Найчастіше ДТП стаються через порушення швидкості руху, правил маневрування та проїзду перехресть.

Загалом в Україні з початку цього року сталося 16 621 аварія з постраждалими, що на 11% більше, ніж за той самий період минулого року. У них загинуло 1 918 людей, ще 20 862 — травмовано.

Посилання скопійовано в буфер обміну