Дніпропетровщина посідає ІІ місце за кількістю аварій з постраждалими: топ причин

Дніпропетровщина посідає ІІ місце за кількістю аварій з постраждалими: топ причин

Фото: Freepik (ілюстрація)

З початку 2024 року на Дніпропетровщині сталося 1 350 аварій з постраждалими.

Про це повідомляє Опендатабот — компанія, що надає доступ до державних даних з основних публічних реєстрів для громадян та бізнесу.

Найбільше дорожньо-транспортних аварій з постраждалими сталися у Києві. Третє ж місце посідає Одещина, у якій кількість аварій цьогоріч рекордно зросла — на 40%. А кількість загиблих у результаті ДТП збільшилась на 70%.

39,9% аварій в Україні стається через порушення швидкості руху, ще 23% — через порушення правил маневрування та 9,6% — порушення правил проїзду перехресть.

Загалом в Україні з початку цього року сталося 16 621 аварія з постраждалими, що на 11% більше, ніж за той самий період минулого року. Внаслідок аварій загинуло 1 918 людей, а ще 20 862 — травмовано.

80% ДТП з постраждалими трапляється у населених пунктах, ще 15% — на автодорогах державного значення. Цьогоріч у населених пунктах аварій побільшало на 13%. Водночас на трасах — залишилася майже незмінною.

Нагадаємо, минулого тижня у Кривому Розі сталося 40 аварій, з яких — з постраждалими. Загалом за вересень у місті сталося понад 100 аварій, у близько чверті з яких є постраждалі.

Посилання скопійовано в буфер обміну