Пилова буря та вибухи: екоактивісти вимагають відповідей від «АМКР»

Пилова буря та вибухи: екоактивісти вимагають відповідей від «АМКР»

Фото: Перший Криворізький

Пилова буря в Кривому Розі значно погіршила стан атмосферного повітря в місті, через що екоактивісти громадської організації «ЕкоТЕКА» вважають проведення планових вибухів у кар'єрах промислового підприємства «АрселорМіттал Крий Ріг» порушенням екологічного законодавства.

Про цю редакція нашого сайту дізналася з допису на офіційній сторінці громадської організації «ЕкоТЕКА».

Нагадаємо, що 30 вересня Дніпропетровська область та інші регіони України накрила пилова буря. За попередніми прогнозами ситуація триватиме до п'ятниці, коли очікується зміна напрямку вітру на південь.

Члени громадської організації публічно звернулися до промислового підприємства з вимогою пояснити, чи має воно дозвіл на проведення вибухових робіт за умов погіршення стану атмосферного повітря.

Крім того, екоактивісти звернули увагу на це порушення Управління екології виконкому Криворізької міської ради, закликавши до проведення відповідних заходів.


Редакція «Першого Криворізького» також надіслала інформаційний запит до відповідних посадовців щодо дозвільної документації підприємства «АМКР». Детальніше читайте у наступних статтях у спецпроєкті «Еко-місто».

Посилання скопійовано в буфер обміну