Пилова буря на Дніпропетровщині утримається до п’ятниці

Пилова буря на Дніпропетровщині утримається до п’ятниці

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 30 вересня, Дніпропетровщину та інші регіони України накрила пилова буря. Попередньо, ситуація утримається до п'ятниці, коли напрям вітру в Україні зміниться на південний та західний.

Про це йдеться на Фейсбук-сторінці Українського гідрометеорогічного центру.

Цей дрібний пил осідає в Україні у Полтавській, Дніпропетровській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях. Невелика кількість також потрапляє на територію Черкаської та Кіровоградської областей.

Погіршує ситуацію місцева сухість земної поверхні, додаючи до запилення місцеві пилинки та часточки ґрунту, що здіймає вітер.

пилова буря

Сьогодні у Дніпрі рівень пилу в повітрі складає 0.5 мг/м3, що перевищує середній показник у 0.3 мг/м3. І хоча зміна концентрації пилу виглядає незначною, це вже може впливати на самопочуття людей, особливо тих, хто страждає на астму або має інші респіраторні захворювання.

Про це йдеться у Telegram-каналі голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука.

Прогнози показують, що пил залишатиметься в повітрі до кінця тижня через слабкий вітер. Вітер не змінює напрямок, тому дрібний пил з Каспійської низовини досі осідає на території області.

Лікарі радять обмежити перебування на відкритому повітрі, зачиняти вікна і регулярно проводити вологе прибирання в приміщеннях.

Щоб дізнатись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Первого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну