Вони заслуговують на любов: у Кривому Розі пройшов день відкритих дверей у Центрі поводження з тваринами

Вони заслуговують на любов: у Кривому Розі пройшов день відкритих дверей у Центрі поводження з тваринами

Фото: Перший Криворізький

У Центрі поводження з тваринами Кривого Рогу відбувся День відкритих дверей, приурочений до Дня відповідального собаківництва.

Про це повідомляє журналістка «Першого Криворізького» з місця подій.

Цей захід вже вдруге організовують у місті. Відвідувачі мали можливість ближче познайомитися з діяльністю Центру та його мешканцями.



За словами виконувачки обов'язків директора Марини Бойко, перший захід пройшов навесні цього року і мав чималий успіх, тому вирішили проводити їх частіше. У цей раз також організували безкоштовний трансфер для зручності мешканців міста.

Основна місія Центру — стерилізація безпритульних тварин, яких на вулицях міста стало більше через війну, адже їхні господарі або виїхали з міста, або приєднались до лав Збройних Сил України.

«Усі ми розуміємо, що домашнім тваринам не місце на вулиці, і таких тварин ми забираємо. Цей захід спрямований саме на прилаштування максимальної кількості безпритульних тварин у нові родини», — пояснила Марина.

Центр працює з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 16:00. Також мешканці міста можуть подавати заявки на відлов і стерилізацію тварин. Після відлову вони проходять карантин, вакцинацію, стерилізацію та післяопераційний догляд. І згідно з чинним законодавством, безпритульні тварини після стерилізації повертаються на місце відлову, якщо їх не забрали у нові домівки. А домашніх тварин, яких покинули власники, Центр намагається прилаштувати у нові родини.


Серед відвідувачів Дня відкритих дверей була Світлана, яка вже не вперше приїжджає до центру. Вона розповіла, що давно захоплюється непородистими собаками, адже, на її думку, «легко любити красивих, а таких непородистих дуже шкода».

«Хочеться дуже, щоб люди приїжджали і брали непородистих, тому що вони теж заслуговують на любов, так само як і породисті», — каже Світлана.

Щоправда, сама вона не може взяти ще одного собаку, адже у неї вже є десятеро чотирилапих друзів.


Каріна, інша відвідувачка, випадково дізналася про Центр через Фейсбук і приїхала сюди, щоб знайти собаку для кінологічної практики. Дівчина розповіла, що знайшла тут німецьку вівчарку, з якою одразу порозумілася.

«Дуже сподобався песик і в майбутньому я б хотіла з ним займатися, а можливо навіть і собі заберу», — говорить Каріна.



Юлія, яка прийшла на захід уперше, розповіла, що її діти мріють про добермана. Однак вона наголошує, що рішення приютити собаку має бути свідомим, адже треба розуміти, що це складно, і знати, як доглядати за цією породою:

«Цей Центр надає можливість дізнатися, чи можеш ти впоратися з собакою. Тобі дають можливість поспілкуватися, погуляти, познайомитись, надаються консультації з годування і лікування», — розповідає Юлія.

Загалом відвідувачі задоволені, що у Кривому Розі є такий Центр. Однак деякі вважають, що його необхідно розвивати і необхідно декілька подібних Центрів.

Зв'язатися з Центром можна за телефоном 068 855 6030 або електронною поштою [email protected]. Центр розташований за адресою вулиця Привітна 56.


Нагадаємо, ми влітку проводили опитування щодо ставлення криворіжців до безпритульних тварин. Проглянути його результати можна тут.

Посилання скопійовано в буфер обміну