Безпритульні тварини у Кривому Розі: опитування

Безпритульні тварини у Кривому Розі: опитування

Фото: Перший Криворізький

Проблема безпритульних тварин в деяких районах Кривого Рогу стоїть особливо гостро. Щодня ми бачимо на вулицях міста безліч собак і кішок, які шукають їжу та прихисток. Ми запитали у мешканців чому на їхню думку так відбувається, і як вони ставляться до цих тварин.

Більшість з опитуваних розповіли, що вони нерідко годують вуличних тварин, виносять їм воду та намагаються дбати про їхній комфорт в таку спеку.

Читайте також: Як криворіжцям допомогти тваринам в спеку.

Місцева жителька, яка має свою породисту собачку розповіла, що підгодовує вуличних собак.

«Моя сусідка закуповує їжу для місцевих тваринок та годує їх, в мене не завжди є час на це, тому я іноді даю їй гроші на корм місцевим тваринкам — роблю добре чужими руками. Також я годую собак, що живуть в мене на роботі», — додала жінка.


Криворіжець, який тільки повернувся з фронту сказав:
«Я тваринкам зараз не допомагаю через тяжке становище країни. Я допомагаю своїм побратимам та іншим захисникам нашої країни».
Також військовий закликав донатити на ЗСУ.


Молодий криворіжець поділився своєю думкою:
«Я вважаю, що люди приділяють мало уваги ситуації з безпритульними тваринами — не підгодовують їх і та не звертають на них увагу. Я часто підгодовую вуличних тварин, вся моя сім’я теж. В мене є кішка, я взяв її з вулиці», — розповів хлопець.


Інший місцевий мешканець також сказав про те, що, на його думку, безпритульних тварин в Кривому Розі так багато тому, що з цією проблемою не борються.

«Коли я був маленьким, я пам’ятаю, що цю проблему вирішували відстрілюваням», — сказав чоловік.
Рішенням Криворізької міської ради №1787 від 27.06.2017 року створено КП «Центр поводження з тваринами», діяльність якого спрямовано на вилов та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами:
  • відлов;
  • біостерилізація з подальшими вакцинацією та ідентифікацією (кліпсуванням);
  • розміщення у притулки для тварин, центри реабілітації тварин чи під нагляд громадських та благодійних організацій.
Тож криворіжцям з питання безпритульних тварин варто звертатися до КП «Центр поводження з тваринами» за номером: +38(068) 855-60-30.

Криворіжець розповів:
«Я підгодовую собак, які живуть поряд з моїм місцем роботи, вони вже старі та про них треба піклуватися, а по місту я бачу мало безпритульних собак. Я за те, щоб не брати собі дорогих тварин, а брати з вулиць і притулків».
Згідно з законом України «Про захист тварин від жорстокого поводження», з метою регулювання кількості безпритульних тварин, а також недопущення виникнення нестійкої епідемічної ситуації, власників домашніх та свійських тварин інформують про необхідність проведення їхньої реєстрації (перереєстрації) та ідентифікації.

Посилання скопійовано в буфер обміну