Росія вчергове виправдовує атаки на мирних жителів Кривого Рогу

Росія вчергове виправдовує атаки на мирних жителів Кривого Рогу

Фото: Перший Криворізький

Російські пропагандисти вигадали фейк про атаку військово-промислового комплексу України. 21 вересня 2024 року російські війська завдали чергового ракетного удару по Кривому Рогу. За офіційною заявою Міноборони Росії, вони атакували об’єкти енергетики, які нібито забезпечують роботу підприємств військово-промислового комплексу України, цехи виробництва безпілотників, місця дислокації особового складу, озброєння та військової техніки ЗСУ. Однак реальні наслідки атаки виявилися зовсім іншими: ракети влучили в цивільні будинки, забравши життя трьох мирних жителів, серед яких була 12-річна дитина.

росія виправдовує удари по Кривому Рогу

Виправдовування агресії

Російська пропаганда систематично використовує тактику виправдовування ударів по цивільних об’єктах, представляючи їх як «законні військові цілі». Насправді такі атаки не мають жодного стосунку до військових об’єктів. Заяви про влучання у військові цілі — частина широкої інформаційної кампанії Росії, яка виправдовує свою агресію та приховує її наслідки. Насправді мета росіян — терор українців, підрив морального духу і створення паніки.

Читайте також: Російські пропагандисти поширюють дезінформацію про удари по Кривому Рогу та Львову

«Військові цілі»

Російська ракета влучила в житловий район Кривого Рогу, де немає об’єктів військової інфраструктури. Загинули дві жінки 75 і 79 років та 12-річний хлопчик. Ще троє людей постраждали — 17-річний хлопець і чоловіки 31 та 50 років. Також у місті пошкоджені понад два десятки будинків, школа, гараж та автомобіль, ще 2 будинки зруйновані.


Важливість розвінчання фейків

Країна-агресорка намагається вплинути на те, як її дії сприймають і на міжнародній арені. Саме тому важливо розвінчувати дезінформацію та чітко доносити правду про наслідки цих атак.
Велике значення мають незалежні медіа, які можуть перевірити і підтвердити факти. Важливо, щоб світове співтовариство розуміло, що Росія систематично порушує міжнародне право та продовжує атаки на мирне населення під виглядом боротьби з військовою інфраструктурою. Важливо поширювати правдиву інформацію та протистояти російській пропаганді.

Фото: Владислав Нестеренко

Редактор: Софія Скиба

Посилання скопійовано в буфер обміну