Російські пропагандисти поширюють дезінформацію про удари по Кривому Рогу та Львову

Російські пропагандисти поширюють дезінформацію про удари по Кривому Рогу та Львову

Фото: Перший Криворізький

Пропагандисти з РФ знову заявляють про «успішні удари по військових об’єктах» Кривого Рогу та Львова, намагаючись перекрутити реальні події та створити ілюзію успіху своїх військових операцій.

Що кажуть у РФ

Згідно з повідомленнями російського державного медіаконгломерату «РИА Новости», 4 вересня російські війська завдали «групового удару високоточною зброєю великої дальності», в тому числі гіперзвуковими комплексами «Кинджал», по підприємствах оборонно-промислового комплексу у Львові. За їхніми словами, цілями стали підприємства, що виробляли та ремонтували електроніку для авіатехніки та ракетного озброєння, і всі вони успішно знищені.

А ще вони кажуть, що нібито про удар по аеродрому Довгинцеве поблизу Кривого Рогу. Там, за словами пропагандистів, був винищувач МіГ-29 і чимало безпілотників. Як зазначили російські джерела, вибух був настільки потужним, що навіть не було чути звуку зльоту літаків.

російська брехня про ракетні удари по Кривому Рогу та Львову

Що відбувалось насправді


Кривий Ріг 6:00

Реальні події суттєво відрізняються від того, що описують російські джерела. Військові РФ вранці 4 вересня атакували цивільні об'єкти в Кривому Розі в зовсім іншому районі міста. Реальна відстань по прямій — кілька кілометрів. Російська армія вдарила по ще одному міському готелю — зруйновано з 1 по 3 поверхи. Ударна хвиля пошкодила понад 10 багатоповерхівок, 4 навчальні заклади, кілька автомобілів, аптеку та магазини, медичні центри та офіси іншого бізнесу, будівля цирку, двох університетів.За попередніми даними, постраждали п’ятеро людей, серед них — 10 річна дитина.

Львів 05:45

У Львові російська атака призвела до загоряння житлових будинків. За повідомленням міського голови Андрія Садового, постраждали 64 людини, серед яких восьмеро дітей. Семеро людей загинули, серед них двоє дітей віком 7 та 14 років. Так, загинула майже вся родина Базилевич: Євгенія та три її доньки — Ярина, Дарина та Емілія. Живим залишився лише чоловік та батько Ярослав.

Редакція «Першого Криворізького» співчуває пораненим та рідним і близьким загиблих.

Навіщо росіяни брешуть


Російські війська раз по разу ціняться в цивільні будівлі та об'єкти інфраструктури. мирні жителі глибоко у тилу. Російська армія систематично завдає ударів по житлових районах, вбиваючи українські родини та позбавляючи життя невинних людей. Дезінформація, яку поширюють російські пропагандисти, має приховати справжні злочини та виправдати свої дії в очах населення РФ та міжнародної спільноти.
Насправді це не діє, бо Росія вже багато років веде інформаційну війну, використовуючи пропаганду, і її тактика стала очевидною.

Фото: Владислав Нестеренко

Редактор: Софія Скиба

Посилання скопійовано в буфер обміну