На Дніпропетровщині захворюваність на гострі кишкові інфекції зростає

На Дніпропетровщині захворюваність на гострі кишкові інфекції зростає

Фото: freepik

За тиждень на Дніпропетровщині зареєстрували 139 випадків гострих кишкових інфекцій, що більше рівня попереднього тижня на 5 випадків. Серед захворюваних дітей до 17 років 66,2%. Протягом місяця в області кожен тиждень зростає захворюваність на гострі кишкові інфекції.

Про це повідомляє Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб у фейсбуці.

Зареєстрували сімейне вогнище гострих кишкових інфекцій з 3 захворілими у побуті (2 дитини та 1 доросла людина). Протиепідемічні заходи тривають.

Крім того, в області продовжується сезонний плановий моніторинг за циркуляцією збудників інфекційних захворювань серед людей та у довкіллі, у тому числі холери.

За тиждень в закладах охорони здоров’я обстежили на холеру 157 людей з гострою кишковою інфекцією, результат негативний.

В лабораторіях досліджені на холеру 43 проби з об’єктів довкілля — 19 проб води відкритих водоймищ та 24 проби стічної води.

У 2 пробах прісної води водоймищ виділено вібріон О1 групи, який не викликає захворювання на холеру, але може викликати захворювання на гостру кишкову інфекцію: на річці Дніпро в межах «Парку культури та відпочинку Придніпровський» та на річці Кільчень в межах зони відпочинку Підгороднього.

Раніше ми писали, що за минулий тиждень на Дніпропетровщині зареєстрували 7888 випадки ГРВІ, що на 7,1% більше показника минулого тижня.

Посилання скопійовано в буфер обміну