На Дніпропетровщині викрили схему закупівлі неякісної форми для військових

На Дніпропетровщині викрили схему закупівлі неякісної форми для військових

Фото: Державне бюро розслідувань

На Дніпропетровщині державне бюро розслідувань викрило масштабну оборудку під час закупівлі одягу для військових.

Про це йдеться на вебсайті державного бюро розслідувань.

Працівники Державного бюро розслідувань висунули підозру командиру однієї з військових частин Дніпропетровської області та керівнику приватної фірми, які організували закупівлю неякісного військового одягу на загальну суму 200 мільйонів гривень.

Командир частини уклав договір із приватним підприємством для постачання військової форми, але, як показала експертиза, ця компанія займалася перепродажем товарів низької якості. Не перевіривши це, командир підписав договір без тендеру та з передоплатою у 30% від загальної вартості контракту.

Після здійснення передоплати військова частина отримала лише невелику частину одягу належної якості. Проте на суму майже 150 мільйонів гривень було поставлено одяг, який не відповідав встановленим стандартам якості, що створювало загрозу для життя і здоров'я військовослужбовців. Незважаючи на це, керівництво частини, усвідомлюючи всі ризики, підписало необхідні документи для повної оплати неякісного товару.

Під час проведених обшуків у командира військової частини та підприємця правоохоронці вилучили готівку.

Командиру оголосили про підозру у недбалому виконанні службових обов'язків, що призвело до тяжких наслідків в умовах воєнного стану або під час бойових дій за частиною 4 статті 425 Кримінального кодексу України.

Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк до 8 років.

Директора приватної компанії підозрюють у шахрайстві, вчиненому під час воєнного стану та в особливо великих розмірах (частина 5 статті 190 кримінального кодексу України), що карається позбавленням волі на строк до 12 років.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу для обох підозрюваних у вигляді тримання під вартою.

Раніше ми писали, що кіберполіція Дніпропетровщини разом зі слідчими Національної поліції викрила діяльність 25-річного хакера з Кам'янського, який продавав бази даних понад 10 тисяч користувачів.

Посилання скопійовано в буфер обміну