Способи римування та поетична теорія: у Кривому Розі відбулась зустріч літературного клубу

Способи  римування та поетична теорія: у Кривому Розі відбулась зустріч літературного клубу

Фото: Перший Криворізький

У Кривому Розі пройшла зустріч літературного клубу від культурно-мистецької громадської організації «Порода». Містяни зібрались у єврейському культурному центрі Бейт Грехем, аби поговорити про способи римування.

Про це повідомляє журналістка «Першого Криворізького».

Головна тема цієї зустрічі — види та способи римування. На минулій зустрічі розглядати ритміку.

Модераторка Вікторія Смушок розповіла теорію римування, після чого відвідувачі виконували різні завдання. Вони відстежували види римувань у своїх віршах та віршах популярних поетів, визначали точність та шукали «бідні та багаті» рими. Один з учасників заходу навіть приніс посібник з теорії поезії.

Було також багато дискусій про римування у різних культурах, зокрема в античності, японському хайку та англійських сонетах, а особливо в українській поезії. Ці обговорення перегукувалися з темами попередньої зустрічі, оскільки в поезії ритм і рима часто взаємопов'язані.

Поетка Ірина Новіцька, яка допомагала модерувати зустріч, сказала, що їй сподобалась локація та зустріч пройшла успішно.
«Дуже затишне місце зі зручними кріслами та можливістю розміститись на підлозі. Це додає атмосфері неформальності та сприяє розкутому спілкуванню. Гадаю, слухачам було що винести з лекції. Після практичних завдань зустріч перетекла в дискусію про історію виникнення поетичної мови та мови взагалі, про те, які навички повинен мати поет, щоб називатися поетом та які перспективи розвитку сучасної поезії», — доповнила жінка.

Відвідувач літклубу Бенедикт сказав:

«Мені, як людині, що віршує на аматорському рівні, цікаво дізнаватися про поетичну теорію. Тема рим особливо цікава, зокрема питання — як вигадати хорошу й не банальну риму. Пані Ірина навела цікаві й зрозумілі приклади».
На зустрічі зібрали кошти, які задонатили на збір на відновлення виробництва димових шашок.


Раніше ми писали про те, що цими вихідними у Кривому Розі пройшла нова артподія від митця Ренато Ортіса – фотовиставка «Мир». Автор зібрав фотографів з різними техніками. На виставці представили кілька сотень робіт.

Посилання скопійовано в буфер обміну