У Кривому Розі проведуть конкурс на пам`ятник для Сектора почесних поховань

У Кривому Розі проведуть конкурс на пам`ятник для Сектора почесних поховань

Фото: Перший Криворізький

У Кривому Розі обіцяють провести відкритий конкурс на ескіз та макет пам'ятника на секторі Почесних поховань. І повідомляє про це знов криворіжець Олександр Вілкул, про владні повноваження якого редакції «Першого Криворізького» не відомо.

Нагадаємо, раніше він писав про цей пам'ятник: «Його буде встановлено на секторі Почесних поховань на Центральному кладовищі міста Кривий Ріг, де починається будівництво військового Меморіалу».

Спільнота родин загиблих військових зібралась на Центральному кладовищі і вимагала чесний конкурс і налагодження комунікації з родичами загиблих військових.



Наведемо кілька цитат з нового поста сина в.о. мера Олександра Вілкула.



«Зробив це свідомо, щоб родини загиблих могли висловити свою думку». Але в оригінальному тексті попереднього допису сказано так: «Його (пам'ятник, - авт.) буде встановлено на секторі Почесних поховань на Центральному кладовищі міста Кривий Ріг». До дискусії дописувач не закликає, а констатує факт.

«За ці два тижні було проведено кілька зустрічей із сім'ями, у тому числі виїзних у майстерні скульптора». Але на зустрічі родин загиблих зі скульптором, на якому журналістам «Першого Криворізького» вдалось побувати, частина сімей заявляли, що їх ніколи не запрошували на подібні зустрічі або вони взагалі не чули про них. Із записом однієї з таких зустрічей криворіжці зможуть ознайомитись на сайті 1kr.ua зовсім скоро.





«Сказати відверто – думки розділилися. Приблизно половина "за", половині не дуже подобається з різних причин». Редакції не відомо, як криворіжець вирахував, що думки розділились навпіл.

«Тому ухвалено рішення - про проведення відкритого конкурсу на ескіз та макет центрального пам'ятника на секторі Почесних поховань». Редакції поки не відомо, ким ухвалене це рішення, де можна з ним ознайомитись та чому про нього повідомляють у соцмережі Facebook.

Редакція 1kr.ua відправить запити на міську раду для отримання детальнішої інформації. Незабаром на Першому Криворізькому вийде ексклюзивний матеріал із зустрічі родин загиблих зі скульптором і представниками виконавця робіт на майбутньому Меморіалі.

Посилання скопійовано в буфер обміну