Кремлівський фейк: військові РФ уразили склад боєприпасів у Кривому Розі

Кремлівський фейк: військові РФ уразили склад боєприпасів у Кривому Розі

Фото: Перший Криворізький

Пропагандисти Російської Федерації другий день поспіль поширюють брехню про причини ударів по цивільних об’єктах у Кривому Розі та запевняють, що нібито знешкодили склад боєприпасів.

28 серпня близько 10:45 російські військові завдали ракетний удар по середмістю Кривого Рогу. Станом на 18:00 відомо про дев’ять поранених, пошкоджені гаражний кооператив, адмінбудівлю, заклад профтехосвіти, вибиті вікна у готелі.

Російський державний медіаконгломерат «РИА Новости», вкотре посилаючись на зрадника та колаборанта Сергєя Лєбєдєва, пише: «О десятій ранку у Кривому Розі був ще один якісний приліт. Місто дуже довге, але вибух було чутно більш ніж за 20 кілометрів. Злетів склад, де зберігали боєкомплекти, що готуються до відправки».

Нагадаємо, Сєргєй Лєбєдєв нині перебуває у тимчасово окупованому Донецьку та працює на Федеральну службу безпеки Російської Федерації (ФСБ).

російська дезінформація щод ракетного удару по Кривому Рогу 28 серпня

Читайте також: База ЗСУ, іноземних найманців та інструкторів: росіяни про удар по готелю у Кривому Розі

Вибух, який пролунав в ніч на 27 серпня, криворіжці також чули майже по всій території міста. Ми поспілкувались із військовими та піротехніками ДСНС, які побажали залишитись анонімними з безпекових міркувань. В коментарі «Першому Криворізькому», вони сказали, що якби влучання було у склад боєприпасів, обов’язково була б детонація і було б чутно кілька вибухів.

Російське видання «Военное обозрение» написало про те, що звук вибуху пролунав у прямому ефірі телеканалу Суспільне. В цей момент начальник Криворізької районної військової адміністрації Євген Ситниченко розповідав про ситуацію у Кривому Розі після атаки 27 серпня — коли російське військо влучило в готель на 95 кварталі. Пропагандисти, вочевидь, не розуміють української, тому написали, що Ситниченко — представник тероборони, який розповідав про ситуацію на Покровському напрямку. Це не так – він коментував міські події, а повідомлення про Покровський напрямок було на екрані у рядку, що біжить – традиційному телеформаті повторюваних новин.

«Буквально відразу після почутого телеглядачами у прямому ефірі вибуху, влада Кривого Рогу поспішила заявити про чотирьох постраждалих мирних громадян. Повідомляється, що пошкоджено інфраструктуру та автомобіль, почалася пожежа. Куди саме потрапила ракета або дрон ЗС РФ, влада замовчала. Значить, справді прилетіло куди треба», — роблять висновки пропагандисти.

Насправді така реакція влади та притомних медіа цілком зрозуміла. Адже не можна одразу розкривати місця прильотів або публікувати фотографії, оскільки російські військові часто завдають повторних ударів по тих самих точках, коли там вже працюють рятувальники та правоохоронці. Тому не варто допомагати ворогу. Не публікуйте фото та відео в мережі.

Пам’ятаймо: терористична країна – Росія — свідомо завдає ударів по цивільних об'єктах України. Так вони намагаються посіяти страх і паніку серед українського населення, зламати моральний дух українців та змусити керівництво країни піти на поступки. Ці атаки спрямовані на дестабілізацію ситуації та створення гуманітарної кризи. Кремлівська пропаганда виправдовує ці злочини, поширюючи брехню та перекладаючи відповідальність на Україну.

Редактор: Софія Скиба

Посилання скопійовано в буфер обміну