База ЗСУ, іноземних найманців та інструкторів: росіяни про удар по готелю у Кривому Розі

База ЗСУ, іноземних найманців та інструкторів: росіяни про удар по готелю у Кривому Розі

Фото: Перший Криворізький

Російські пропагандисти вчергове брешуть про причину удару по цивільному об’єкту у Кривому Розі, називаючи це «успішною операцією» проти військових.

В ніч на 27 серпня російські військові завдали ракетний удар по готелю Аврора, який знаходиться у середмісті Кривого Рогу, відомо про двох загиблих людей, 5 поранених, серед них одна людина у важкому стані, одна — у середньому. Станом на 11:00 27 серпня під завалами ще знаходяться люди, пошуково-рятувальні роботи тривають, повідомляє голова Криворізької районної військової адміністрації Євген Ситниченко.

Російський державний медіаконгломерат «РИА Новости», посилаючись на зрадника та колаборанта Сергєя Лєбєдєва, пише: «Приліт по "мирним" іноземним інструкторам. Вночі було завдано успішного удару у Кривому Розі. Військові медики вивезли близько 15 поранених. За словами нашої агентури – англомовних».
Сєргєй Лєбєдєв нині перебуває у тимчасово окупованому Донецьку та працює на Федеральну службу безпеки Російської Федерації (ФСБ).

Читайте також: Російська пропаганда заперечує удар по Кривому Рогу, звинувачуючи Україну в інсценуванні трагедії

Російські «Аргументы и факты» написали, що в готелі «базувалися українські військові та іноземні найманці ЗСУ».

Також пропагандисти пишуть про «незвичну» реакцію чиновників — нібито «удар не висвітлювала преса і сухо коментувала влада». Насправді нічого незвичного в такій реакції немає, не можна одразу вказувати ні місця прильоту, ні фото — російські військові мають практику повторно вдарити по тому самому місцю, коли там вже зібрались рятувальники та правоохоронці, тому ні в якому разі не допомогайте ворогу — не викладайте у мережу фото та відео.

російські пропагандисти виправдовують удари по готелю у Кривому Розі

Країна-терорист цілеспрямовано б'є по цивільним об'єктам України, щоб посіяти страх і паніку серед населення, зламати моральний дух українців та змусити керівництво країни йти на поступки. Ці атаки спрямовані на дестабілізацію ситуації та створення гуманітарної кризи. Пропаганда Кремля виправдовує ці злочини, поширюючи неправдиву інформацію та намагаючись перекласти відповідальність за свої дії на Україну.

Фото: Владислав Нестеренко

Редактор: Софія Скиба

Посилання скопійовано в буфер обміну