Як перевірити якість води в річках Кривого Рогу онлайн

Як перевірити якість води в річках Кривого Рогу онлайн

Фото: Перший Криворізький

На офіційному сайті Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України доступні дані про якість води у водоймах країни в режимі реального часу. Ці дані збираються з понад 570 точок моніторингу, зокрема, понад 10 з них розташовані в Криворізькому районі.

На інтерактивній мапі «Моніторинг та екологічна оцінка водних ресурсів» можна переглянути результати вимірювань хімічних і специфічних басейнових показників, що відповідають європейським стандартам, зокрема вимогам Директив №2000/60/ЄС та №2008/105/ЄС.

Крім того, на платформі ЕкоЗагроза тепер також представлені дані дослідницького моніторингу. Цей вид моніторингу здійснюється у разі надзвичайних ситуацій, таких як забруднення води внаслідок бойових дій або інших катастроф.


Чому це важливо?


Актуальна інформація про якість води дає можливість українців більш обдумано використовувати водні ресурси та своєчасно реагувати на потенційні екологічні загрози. Водночас ці дані є корисними для місцевої влади при плануванні водозабору та прийнятті рішень щодо додаткового очищення води на підприємствах.

Відомості про якість води також важливі при розробці стратегічних документів і політик у сфері захисту довкілля та управління водними ресурсами. Це дозволяє вдосконалювати існуючі стратегії та створювати нові, більш ефективні підходи до охорони довкілля.

У яких криворізьких водоймах можна підхопити гостру кишкову інфекцію



Фото: Владислав Нестеренко

Посилання скопійовано в буфер обміну