Підпалювали автівки військових: в Кривому Розі та Дніпрі затримали п`ять чоловіків

Підпалювали автівки військових: в Кривому Розі та Дніпрі затримали п`ять чоловіків

Фото: Нацполіція

В Кривому Розі та Дніпрі поліцейські викрили дві злочинні групи, які на замовлення російських агентів перешкоджали діяльності Сил оборони України та підпалювали автівки військовослужбовців.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції Дніпропетровщини.

Двох 31-річних чоловіків затримали у Кривому Розі. 2 серпня, близько 05:50, вони підпалили військовий Ford на одній з вулиць у Центрально-Міському районі за грошову винагороду. Вогонь пошкодив моторний відсік та частково передню частину кузова. Того ж дня їх затримали. Слідчо-оперативна група поліції вилучила з місця злочину речові докази, за якими призначено ряд судових експертиз.

В Дніпрі затримали трьох зловмисників в ніч на 11 серпня після підпалів двох військових автомобілів на території Нижньодніпровського та Індустріального районів. Загалом вони підпалили 5 автівок військовослужбовців, призначених для виконання завдань на передовій та нищення ворога.

Поліція встановила, що співпрацювали з агентами РФ жителі Дніпра віком 21, 22 та 23 роки. Наприкінці липня вони отримали пропозицію створювати контент для засобів масової інформації РФ — знімати відео та надсилати процес підпалу військових автомобілів. За виконання всіх інструкцій мали отримати гроші від кураторів, та отримали підозри та строки за ґратами.
Матеріали кримінальних проваджень скерували до Служби безпеки України. На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили усім чоловікам про підозри за частиною 1 статті 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань).

Крім цього, криворіжцям повідомили про підозру за частиною 2 статті 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Раніше ми писали про те, що на Дніпропетровщині чотирьом військовослужбовцям медичної служби повідомили про підозру за те, що ті отримували бойові виплати, перебуваючи в тилу.

Щоб дізнатись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну