Користуйтеся електроенергією в спеку ощадливо, — Міненерго

Користуйтеся електроенергією в спеку ощадливо, — Міненерго

Фото: Перший Криворізький

Наступного тижня синоптики прогнозують спеку, що призведе до збільшення споживання електроенергії і навантаження на все ще ослаблену енергетичну систему. Тож енергетики закликають ощадливо користуватися електроенергію в спеку для уникнення можливих відключень.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Заступниця Міністра енергетики Світлана Гринчук зазначила, що для нашої енергосистеми, яка постраждала від масованих ворожих атак і постійних обстрілів, це може бути досить чутливо, тому може знову виникнути дефіцит електроенергії.
«Якщо для балансування енергосистеми потрібно буде застосовувати планові відключення світла, енергетики будуть докладати максимальних зусиль, щоб їх мінімізувати», — додала Світлана.
Щоб зменшити очікуваний дефіцит, енергетики просять українців економно використовувати електроенергію, не вмикати одночасного потужні електроприлади, особливо під час пікових годин, та не користуватись кондиціонерами без необхідності.

По всій країні триває масштабна ремонтна кампанія з відновлення обладнання, пошкодженого і зруйнованого внаслідок російських атак. Завдяки роботі енергетиків, зокрема атомників, в Україні вже понад два тижні не застосовуються графіки відключень світла.

Однак ситуація в енергосистемі залишається складною через руйнування Росією 9 ГВт встановленої потужності.

Раніше ми писали про те, що на відновлення енергоспроможності України схвалили кредитів на 3,6 мільярда гривень.

Щоб дізнатись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-канала "Первого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну